Det betyder, at det er Yasmin, der skal varetage de studerendes interesser overfor både politikere i Folketinget og erhvervslivet samt tale studerendes sag i medierne, når det bliver nødvendigt.

Altid engageret sig

Vi indleder med en snak om, hvorfor Yasmin blev aktiv i studenterpolitik, og det står hurtigt klart, at det altid har været en del af hendes studietid: "Jeg tror altid jeg har været typen der gerne ville gøre noget ved det, når jeg var utilfreds. Og da jeg startede på RUC var der en del at gøre noget ved. Det meste af undervisningen var i et auditorium, hvor folk sad på trappen i midtergangen, for at få lov til at sidde ned - fordi der var 120 mennesker i et lokale til 65. Sådan får man jo intet ud af undervisningen. Da vi begyndte at ringe rundt, til de, der ville lytte, og efter vi havde været i TV2 News, fik vi faktisk antallet af studerende pr. underviser ned til de 60, det var beregnet til".

Lige adgang til uddannelse afgørende

Og med denne succeshistorie understreger Yasmin, at "Det var en lektie, at det nytter at råbe op nogle gange". Hermed opfordrer hun også alle studerende til at engagere sig i deres hverdag og understreger sin pointe: "Kast jer ud i det! Der er brug for alle input hvis vi skal udvikle den stærkeste politik og de bedste løsninger på de udfordringer vores uddannelser står overfor". Og selvom det ikke er partipolitisk, ser formanden nogle klare politiske udfordringer for de studerende generelt: "Jeg tror, at den lige adgang til uddannelse fortsat kommer til at være under pres. Vi ved ikke om studerende i fremtiden får lov til at tage en kandidat, hvis det er det, de vil. Brugerbetaling har jo også været oppe at vende".

En fremdriftsreform i sigte

For Yasmin er det derfor især de grundlæggende rettigheder, der er vigtige. Fx om vi i Danmark har ret til gratis uddannelse som studerende. Men også en speciel reform, studiefremdriftsreformen, har de studerende længe kritiseret: "Det er jo i år at fremdriftsreformen bliver fuldt ud implementeret. Så alle studerende fra sommer af skal tvangstilmeldes 60 ECTS pr. år. Det betyder, at det bureaukratiske helvede der følger med skal håndteres ude på institutionerne, når flere tusinde studerende skal have dispensationer, fordi de ikke kan leve op til lovkravet om et fuldtidsstudie grundet udveksling, studiejob mv. Og så kommer det til at betyde, at flere kommer til at falde fra, fordi det bliver uoverkommeligt at gennemføre, når man ikke har muligheden for at melde eksaminer fra, hvis det i en periode er nødvendigt at gå ned i tid".

Når man kæmper videre

Til sidst falder snakken på kombinationen af, at være så aktiv og engageret som Yasmin har været, og samtidig være studerende. Men Yasmin har allerede før prøvet, at være studenterpolitiker på fuldtid: "Det her er anden omgang hvor jeg laver tager pause fra mit studie i et år for at lave studenterpolitik fuldtid", siger hun, og tilføjer at hun det sidste år har været formand for Studenterrådet ved RUC. Derfor har Yasmin allerede en del ballast og føler sig klar til at varetage opgaven. På Studerende Online glæder vi os til at følge med. Slutteligt vender vi, hvad Yasmin kan bruge det til, i sin karriere, men der er hun slet ikke endnu og ser bare frem til at repræsentere de studerende nationalt set. Da jeg spørger, hvorvidt det at være formand er noget hun kan bruge i fremtiden, pointerer hun: "Det kan godt være jeg kan det. Man lærer i hvert fald at være god til at have travlt". Således afsluttes samtalen, da Yasmin skal videre og kæmpe for sagen.