Dyre bøger i studiestarten

Nogle studerende afhjælper en presset økonomi ved at finde brugte studiebøger hvert semester eller sælge ud af bøger, som ikke længere skal bruges.

I den forbindelse begiver mange sig ud på diverse hjemmesider eller Facebook-grupper i håbet om at gøre en god handel. Dette kan vise sig at være tidskrævende og besværligt, da nuværende løsninger ofte indebærer et stort manuelt tastearbejde, både for køber og sælger.

Dette problem mener to studerende fra CBS og deres ven fra Indonesien at have løst med appen Codex, som netop er udgivet til iPhone.

Brug af kamera og forbindelse til Google Books gør appen unik

Ifølge de tre idémænd har Codex en klar fordel, som ikke findes i nuværende løsninger.
Appen gør det nemlig muligt at scanne en stregkode med telefonens kamera. Når en bog bliver scannet, skabes der forbindelse til Google Books, og al information fra bogen, indtastes automatisk.
Herefter skal sælgeren blot notere sin pris, og bogen er gjort tilgængelig for potentielle købere.
Også købere kan gøre brug af scan-funktionen, hvorefter bøger, som er tilgængelige, bliver præsenteret.

Codex skaber kontakten mellem studerende i nærheden af hinanden

Codex har til formål at skabe kontakt mellem køber og sælger af brugte bøger, hvorfor der ikke er en købsfunktion i appen. Hvis man finder den bog, som søges, kan man kontakte sælger direkte i en chat og aftale pris og vilkår for levering af bogen. Da de potentielle parter i et salg højst sandsynligt er fra samme studie og derfor befinder sig i nærheden af hinanden, kan man vælge at søge på bøger ud fra en radius af, hvor man selv befinder sig. Derved præsenteres bøgerne, som er til salg i nærheden, og udvekslingen kan f.eks. aftales at foregå på skolen.

Hent Codex gratis her: Apple, Android