Tusindvis af unge skal til at vælge studie, og dermed også studieby. Men hvad er det egentlig, der gør en by til en god studieby? En ny undersøgelse viser, at gode karrieremuligheder, velrenommerede uddannelsesinstitutioner og følelsen af tryghed er de tre parametre, som kommende studerende vægter højest. Aarhus leverer på alle tre.

Aarhus vinder titlen som Danmarks Bedste Studieby, da byen scorer højt på parametre som gode karrieremuligheder, gode uddannelsesinstitutioner og et godt byliv.

Undersøgelsen er foretaget af Studentum.dk, en søgeportal for uddannelse, hvor også København og Aalborg ligger helt i top, når kommende studerende skal vælge, hvilke kvaliteter de leder efter i en studieby. I undersøgelsen er der blevet kigget på syv parametre blandt 21 danske studiebyer, som de unge finder vigtige.

Gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner er vigtigt for de unge
Undersøgelsen viser, at det især er parametre som gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner, der vægtes højt blandt de kommende studerende.

De unge foretrækker altså at læse i en af Danmarks største studiebyer, hvor boligpriserne er markant højere og følelsen af tryghed ikke altid er i top. Undersøgelsen viser også, at parametre som adgang til naturen og muligheden for et outdoor-liv, samt priser på kaffe og øl på studiet ikke har nogen synderlig betydning for de unges valg af studieby.

Blandt de tre bedste studiebyer, er det netop også byens omdømme og karrieremulighederne der har fået dem i top 3. Hvor både København og Aarhus ligger i den kedelige ende i forhold til boligpriser og følelsen af tryghed.

Danmarks 10 bedste studiebyer
Dét at vælge sin videregående uddannelse, og ikke mindst hvor den skal tages, er ét af de mest afgørende valg, man træffer i sit liv. Derfor skal ens omgivelser - socialt, fagligt og geografisk - også være de helt rigtige for én.

Som kommende studerende kan man godt stirre sig blind på de mange muligheder og ty til det velkendte og vælge et studie i en af landets største byer. Det er ærgerligt, fordi der er så mange gode studiemuligheder rundt om i hele landet, som måske passer én endnu bedre.

Top 10 studiebyer i Danmark anno 2019
1. Aarhus
2. København
3. Aalborg
4. Randers
5. Viborg
6. Holstebro
7. Kolding
8. Vejle
9. Herning
10. Sønderborg

Se mere om undersøgelsen og Studentum.dk her...