Gå til indhold

Praktikophold

Ambassaden søger hvert semester én praktikant, med start 1. august eller 1. februar. 

Ansøgningsfristerne er 10. september 2023 for forårssemesteret 2024 og 1. marts 2024 for efterårssemesteret 2024.

 

Som praktikant på den danske ambassade i Algier kommer du til at beskæftige dig med hele den udenrigs- og handelspolitiske værktøjskasse. Et praktikophold på ambassaden er en oplagt mulighed for at bringe dine faglige kompetencer i spil i et internationalt miljø, samtidigt med at du får et indblik i, hvordan arbejdet foregår i den danske udenrigstjeneste. Vi er et lille, dynamisk dansk-algerisk team og glæder os til at byde velkommen til en studerende med interesse for politik, handel og samfundsforhold i Nordafrika (ambassaden dækker både Algeriet og Tunesien).

Kvalifikationer

Danske statsborgere og personer med en længerevarende fast tilknytning til Danmark vil kunne ansøge om et praktikophold i uddannelsesøjemed ved ambassaden i Algier. Ansøgere skal være indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt.

Derudover forventer vi, at praktikanten har følgende kvalifikationer:

·         Studerende på en samfundsvidenskabelig eller
          anden relevant universitetsuddannelse

·         Stærke franskkundskaber

·         Selvstændighed, gode kommunikationsevner og fleksibilitet

·         Kendskab til Outlook og Office-pakken

·         Erfaring fra lignende arbejde er en fordel

 



Om praktikopholdet

Der indgås en praktikaftale for praktikopholdet. Praktikopholdet er af seks måneders varighed og løber i efteråret fra den 1. august til den 31. januar - og i foråret fra den 1. februar til den 31. juli. Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen placeret søndag-torsdag.

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder et tilskud på op til kr. 4.000 pr. måned til dokumenterede opholdsudgifter. Det er under opholdet normalt muligt at modtage SU efter gældende regler, ligesom det kan anbefales at søge legater og stipendier. Praktikanten er selv ansvarlig for at finde bolig.

Ansøgning

Ansøgning på dansk vedlagt CV, karakterudskrifter og eventuelle anbefalinger, herunder oplysninger om fransksproglige forudsætninger, sendes i én samlet PDF-fil til [email protected].

Såfremt du har spørgsmål til praktikantstillingen, er du velkommen til at kontakte os på ovenstående e-mailadresse og høre mere.

 

Ansøgningsfrist

10. september 2023 for forårssemesteret 2024

1. marts 2024 for efterårssemesteret 2024