Praktikant

I praktik hvor grøn omstilling bliver til handling – er det noget for dig?

Drømmer du om at arbejde med grøn omstilling ude i virkeligheden og konkret handling i partnerskaber, så er Gate 21 det første skridt i din grønne karriere.

Du vil som praktikant i Gate 21 være med til at skabe og drive projekter i triple-helix partnerskaber, hvor vi udvikler, tester og demonstrerer innovative løsninger til den grønne omstilling.

Du kan regne med spændende opgaver, stærk faglig støtte og oplæring - og frihed til at udvikle og prøve dig selv af, når du bliver del af et dynamisk og alsidigt fagligt miljø i en organisation med engagerede kollegaer og et stort grønt netværk. Du kommer til at få ansvar og indgå i projekter på lige fod med projektledere, hvor vi er nysgerrige på dine input og ønsker til opgaver.

Du bliver naturligvis en del af vores on-boarding program og vores praktikantforum på tværs af organisationen.

Gate 21 søger praktikanter til følgende indsatsområder:

Cirkulær Økonomi:
Vi skal bruge dygtige praktikanter til vores indsatser og partnerskaber for cirkulært byggeri og byudvikling, råstoffer samt test, demonstration og tidlig markedsdialog om cirkulære tekstiler, plast på hospitaler og bioøkonomi.

Måske du er nysgerrig på, hvordan design challenge eller design sprint kan flytte os fra grønne intentioner til konkrete prototyper på kort tid, eller måske du er optaget af kommunernes roller og kompetencer i den cirkulære økonomi i regi af klimaplaner og/eller affalds- og ressourceplaner.

Smarte Byer og Bygninger:
Vi skal bruge engagerede praktikanter, der gerne vil arbejde med det byggede miljøs bidrag til CO2-målene. Vi arbejder blandt andet med test og demonstration af lysløsninger, databaseret energistyring og IoT-baserede løsninger, der kan optimere byernes og bygningernes ressourceanvendelse bredt.

Bæredygtig Mobilitet:
Praktikanter på mobilitetsområdet bliver involveret i et eller flere af vores projekter, som handler om grøn omstilling af transporten med fokus på tværkommunalt samarbejde om cykelfremme, udbredelse af ladeinfrastruktur, grønne pendlervaner på arbejdspladser eller i lokale borgerrettede forsøg med grøn transport.

Energiomstilling:
Vi skal bruge dygtige praktikanter til vores projekter om fremtidens energisystem, som vi laver sammen med kommuner og forsyningsselskaber Det vil i høj grad handle om strategisk energiplanlægning, kommunale klima- og energiplaner (DK2020), og om projekter om test- og demonstration af fremtidens energiløsninger med fokus på vedvarende energi, energifleksibilitet, lagring og sektorkobling.

Kvalifikationer

Som praktikant er du meget gerne

  • i gang med en relevant lang videregående uddannelse og har en faglig ballast og nysgerrighed inden for Gate 21’s fagområder. Det er mindre vigtigt, hvilken uddannelsesinstitution du kommer fra, men du skal kunne få merit for praktikperioden.
  • ambitiøs og engageret i den grønne omstilling.
  • udadvendt og helt sikkert opsøgende, og du trives med at understøtte samarbejde, partnerskaber og fremdrift på tværs af forskellige interessenter i partnerskaber.
  • en holdspiller, der proaktivt og selvstændigt tager ansvar for at løfte forskelligartede opgaver i projekterne løbende. Store såvel som små opgaver. Du skal have lyst til at udvikle dine kompetencer inden for projektledelse. Og du skal kunne sige både til og fra.
  • glad for at formidle og kommunikere projektresultater, og du trives med at arrangere møder og faglige workshops.
  • flydende på dansk – mundtligt og skriftligt.

Om Gate 21

Gate 21 arbejder for at gøre Greater Copenhagen til verdens førende region for grøn omstilling. Gate 21 er en non-profit partnerorganisation, der samler de ambitiøse regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner, der vil den grønne omstilling. Vores afsæt er regionernes og kommunernes efterspørgsel på nye og smarte løsninger på klima- og energiområdet. Vi udvikler og demonstrerer energi- og ressourceeffektive løsninger i en række projekter på tværs af vores stærke partnerkreds.

Ansøgning og yderligere information

Vi læser og evaluerer ansøgningerne og indkalder til samtaler løbende.

Send en motiveret ansøgning (max en side) og CV (max 2 sider). I ansøgningen skal du beskrive, hvilket indsatsområde du er særligt interesseret i.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte følgende medarbejdere:

Cirkulær Økonomi: Anna Thormann, anna.thormann@gate21.dk

Bæredygtig Mobilitet: Anna Thormann, anna.thormann@gate21.dk

Energiomstilling: Jens Andersen, jens.andersen@gate21.dk

Ansøgningsfrist - løbende

Ansøgningsfrist:

Løbende