Innovationsfonden

Innovationsfonden har til formål at yde støtte til nye initiativer og ideer, som skaber vækst og arbejdspladser gennem viden. Længerevarende projekter/partnerskaber med fokus på forskning, udvikling og/eller kommercialisering, mindre virksomheder, iværksættere og forskere med gode udviklingsplaner samt studerende, nyuddannede eller forskere, som ønsker at blive iværksættere eller at få en forskerkarriere i det private. For at komme i betragtning, skal du vise, at dit projekt har potentiale til at skabe resultater i form af ny viden, vækst og arbejdspladser. Målet er, at det danske samfund får udbytte af de penge, som bliver investeret i idéen. Det betyder derfor, at projektet kan blive stoppet, hvis resultater udebliver. Hvis det til gengæld viser sig at potentialet er større end først forventet geninvesteres der gerne i projektet.
Gennemsnitlig uddeling:
1.6 mia. kr. pr. år

Erhvervsforskere til forskningsprojekter inden for demensområdet (ErhvervsPhD)


Vi støtter

 • Erhvervsforskere til forskningsprojekter inden for demensområdet - Erhvervsrettede Ph.D.-forløb
 • Forskertalenter i virksomheder eller på et universitet, der har idéer til forskningsprojekter af høj forskningsfaglig kvalitet, som kan skabe kommerciel værdi for virksomhed/offentlig institution
 • Erhvervs-Ph.D.-projekter, hvor kandidaten ansættes i en privat virksomhed/offentlig institution og indskrives på/arbejder sammen med, en offentlig forskningsinstitution
 • Forskning inden for demensområdet. F.eks. Projekter der omhandler forskning i sundhedsvidenskab, i sociale metoder eller teknologisk kunnen
 • Forskning, der understøtter de faglige målsætninger for området, herunder tage afsæt i og bidrage til de rammer, som i øvrigt opridses i demenshandlingsplanen (se "Handlingsplan" i Nødvendige dokumenter). Det vil sige sikre, at der er relevant forskningsbaseret viden om metoder og indsatser vedrørende forebyggelse, behandling samt pleje- og rehabilitering på social- og sundhedsområdet
 • En Erhvervs-Ph.D.-kandidat, som har en projektrelevant kandidatuddannelse
 • Såfremt kravene til kandidatens karakterer, krav til virksomheden og til vejleder er imødekommet (se "Retningslinjer" i "Nødvendige dokumenter")
 • Såfremt kandidaten og forskningsprojektet giver virksomheden mulighed for at løse konkrete forskningsopgaver, der skaber vækst og arbejdspladser
 • Projekter, der styrker relationen mellem erhvervslivet og universitetet og skaber grobund for ny forskning
 • Projekter med en struktur og fordeling af stipendiatens tid, der er hensigtsmæssig for projektet og samtidig skaber tilknytning til både virksomhed og universitet, således at stipendiaten inddrages i begge miljøer
 • En del af virksomhedens udgifter til stipendiatens løn og rejseaktivitet, deltagelse i ECTS-pointgivende kurser samt universitetsafgifter (se "Retningslinjer")
 • Værtsuniversitetet med midler til stipendiatens vejledning, arbejdsfaciliteter, Ph.D.-kurser, bedømmelse og publicering (se "Retningslinjer")
 • Med både "Almindelig erhvervsPhD" og erhvervsPhD i den offentlige sektor. Se "Retningslinjer" og skabeloner til projektbeskrivelser i "Nødvendige dokumenter" for yderligere information
 • Med satspuljemidler som regeringen og satspuljepartierne har afsat til forskning i demensområdet

Vi støtter IKKE

 • Kandidater som kun har en dansk etårig masteruddannelse. Det er ikke nok i sig selv som kvalifikation uden væsentlig kompensation
Ansøgningsfrist:
09.01.2021


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Innovationsfonden for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Move On Career
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Sådan skriver du en god legatansøgning
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Redaktionen, redigeret 2015
8 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Redaktionen, redigeret 2015
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Redaktionen – redigeret 2015
Den gode legatansøgning
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career

Vi benytter cookies til bedre brugeroplevelse, statistik, sociale medier og markedsføring via tredjepart. Læs vores cookie- og privatlivspolitik her.

accepter

HPT