Merkur Fonden

Merkur Fondens formål er at støtte initiativer og aktiviteter indenfor kulturelle, sociale, forskningsmæssige, humanitære områder og aktiviteter som i bredeste forstand bidrager til en bæredygtig fremtid.

Merkur Fonden er en almennyttig fond stiftet af Merkur Andelskasse i 1998.

Hensigten med Merkur Fonden er at arbejde med gaver på samme måde som Merkur Andelskasse arbejder med ind- og udlån. Det vil sige, at fondens uddelinger baserer sig på de gaver, den løbende modtager.

Merkur Fonden lægger vægt på, at de støttede projekter er værdiskabende og bæredygtige for samfundet på langt sigt. Samtidig skal støtten fra Merkur Fonden være af afgørende betydning for projektets gennemførelse. Det vil sige, at vi ser på forholdet mellem aktivitetens samlede budget og fondens mulige donation.

Merkur Fonden ønsker med sin støtte at medvirke til at skabe et økonomisk frirum for de projekter den støtter. Det betyder, at støtten skal give plads til fornyelse og udvikling, hvad enten det drejer sig om forskning, om børns udvikling og skolegang, om bæredygtig byudvikling, miljø og natur eller andre sociale, humanitære, kunstneriske og kulturelle formål.
Gennemsnitlig uddeling:
800 td. kr. pr. år

Almennyttige formål


Vi støtter

 • Støtten fra Merkur Fonden skal være af afgørende betydning for projektets gennemførelse. Det betyder, at fonden støtter dér, hvor støtten virkelig gør en forskel. Merkur Fonden støtter projekter i nedenstående kategorier, der er værdiskabende og bæredygtige for samfundet på langt sigt:
 • Socialt arbejde og uddannelse: Giv mennesker muligheder i ind- og udland
 • Forskning: Tænk nyt og skab nye muligheder
 • Økologi og sundhed: At arbejde med og ikke imod naturen
 • Kunst og kultur: Giv plads til det nye og eksperimenterende
 • Bæredygtig byudvikling

Vi støtter IKKE

 • Individuelle studieformål (legater til studieophold, phd-projekter etc.)
 • Studierejser, såvel individuelle som grupper
 • Etablering af virksomheder eller institutioner, hvor der efterfølgende tænkes en indtægtsdækket drift
 • Støtte til grundkapitalen i selvejende institutioner gives normalt ikke
 • Individuelle, socialt eller helbredsmæssigt betingede formål
 • Egne udgifter i forbindelse med frivilligt arbejde støttes normalt ikke
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Merkur Fonden for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Sådan skriver du en god legatansøgning
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Redaktionen, redigeret 2015
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen (redigeret redaktionen 2020)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Move On Career
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
8 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Redaktionen, redigeret 2015
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Redaktionen – redigeret 2015
Den gode legatansøgning
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
HPT