Er du lige flyttet til en ny by - måske i forbindelse med studiestart, og kunne du bruge hjælp til flytning og div. andre praktiske ting? Eller vil du hjælpe andre i dit nærområde og samtidig tjene en skilling ved siden af SU'en?

Gennem den nye mobiltjeneste Helpfully kan du nemt både få og tilbyde hjælp til flytning, studiehjælp, rengøring og ALT muligt andet i dit nærområde.

Ny i byen? Hjælpen er lige rundt om hjørnet

Flere har allerede fået hjælp til at flytte, hænge lamper op, samle møbler, sætte hylder op og montere forskellige ting i hjemmet gennem den nye platform. Så skal du starte på et nyt studie til sommer i en ny by, så er hjælpen kun få klik væk. Der er masse søde mennesker i dit nye "hood", som vil hjælpe dig for et beskedent beløb.

"Vi har en række handymand- og flytteopgaver- forskellige opgaver af praktisk karakter som enten kræver flere hænder, faglige kompetencer, værktøj eller en bil med anhængertræk, som man ikke selv ligger inde med. Især ikke, hvis man helt ny i en by," fortæller CEO Jeppe Klausen.

Det er ikke kun som ny i et land, en by eller et kvarter, at man har brug for en hjælpende hånd. De fleste kan bruge hjælp i dagligdagen. Men det kan være svært at bede om hjælp. Det at banke på hos naboen er ikke længere så naturligt, som det var en gang. Det søger den hjælpsomme app at lave om på.

"Ved at gøre behovet for hjælp transparent er det pludselig ikke så akavet at bede om hjælp - eller tilbyde den. Vi håber på den måde, at vi kan være med til at skabe en kultur lokalt, hvor man hjælper hinanden på kryds og tværs med hverdagens gøremål," fortæller Jeppe Klausen.

Mød nye mennesker

Ved at hjælpe eller bede om hjælp lærer du også nye mennesker at kende - mennesker, som du ellers ikke ville have mødt. Ligesom du gør gennem samkørselsplatformen GoMore - det er super nemt og alle parter får noget ud af det.

Derudover har den hjælpsomme platform en ekstra social dimension - nemlig nærhed. Intentionen er, at man hjælper hinanden i nærområdet for at skabe værdi der, hvor man bor.

"Jeg kan godt lide tanken om, at man, ved at få hjælp af en tæt på, skaber værdi i ens eget nærområde. Både i økonomisk og social forstand. Pengene gør gavn hos naboen, der hjælper dig med at flytte, og du kan så måske på et andet tidspunkt hjælpe hende eller ham med computerproblemer. Og sa° kommer man hinanden ved i nabolaget og møder mennesker, man ellers ikke ville have mødt," fortæller Jeppe Klausen.

Tjen en skilling ved siden af SU'en

Tid er i dag blevet en mangelvare for den pressede børnefamilie og den travle karrierekvinde, som ønsker hjælp til hverdagens praktiske udfordringer. På Helpfully er en stor andel af hjælperne studerende, som især melder sig på banen ift. rengøring og hundeluftning. Som studerende rækker SU'en ikke langt, og en ekstra skilling her og der falder på et tørt sted.

Appen er stadig ret ung, men har allerede over 4600 brugere og 236 åbne opgaver, og antallet stiger hver eneste dag. Tjenesten er landsdækkende, men pt. er langt de fleste opgaver i København, Aarhus og Aalborg.