Bed venner og familie om hjælp

Dette kan virke som et oplagt råd, men alligevel er der mange unge, der ikke udnytter deres kæmpe netværk af venner og familie, som med sikkerhed gerne vil hjælpe dig. Spørg dem endelig om hjælp vedrørende alt lige fra lån af bil, brugte papkasser til en hånd med selve flyttearbejdet.

Når du gør brug af denne hjælp, skal du dog huske, at alle deltagere formentlig vil bede dig om lignende hjælp en skønne dag. Her kan det være en god ide at tænke lidt strategisk og udelukkende bede om hjælp fra bekendte, der bor alene - gerne på et lille kollegieværelse eller i en etværelses lejlighed. Disse personer vil ofte være en del lettere at hjælpe på et senere tidspunkt end din ven, der bor sammen med sin kæreste på fjerde sal uden elevator.

Det er dog ikke nødvendigvis kun selve den fysiske del af flytteprocessen, som dine bekendte kan hjælpe med. Nogle vil muligvis i stedet kunne donere forskellige ting og redskaber, som du kan bruge i din nye bolig: Grydeskeer, piskeris, skåle og så videre. Når man er hjemmeboende er man vant til at have alle disse nødvendige ting, som altid bare har været der, uden man har tænkt over det. Nu skal man selv til at skaffe redskaberne, der kan være ret dyre. Så det er altid rart at få nogle af tingene doneret gratis fra venner og bekendte.

Lav et budget

Et af de første skridt at tage når man vil spare og beskære omkostninger, er at lave et budget. Dette vil give dig overblik over de mange forskellige kommende udgifter, der snart venter.

Du kan med fordel benytte Excel til at holde styr på alt, hvad du mangler samt pris på disse ting. Dette vil give dig et samlet beløb, som på ingen måde er et endeligt resultat. Det kan dog alligevel anvendes som en rettesnor for dig, så du nogenlunde ved, hvor meget du i hvert fald skal spare op.

Endnu en fordel ved at lægge et budget er, at man minimerer spontane og overflødige køb, som i bund og grund ikke er absolut nødvendige for dig. Eksempelvis kender mange følelsen af at lade sig rive med og overkøbe mere eller mindre tilfældige ting i IKEA. Skriv i stedet en huskeliste ud fra dit budget og følg den, så du ikke kommer til at fylde vognen med mange ligegyldige husredskaber.

Køb på tilbud

Det kan være en god ide at lede tilbudsaviser og nettet igennem for gode tilbud i månederne op til, at du skal flytte. Den ene uge kan du nemlig være heldig at anskaffe et par håndklæder til halv pris og den næste uge har en anden butik måske tilbud på tallerkener. Ved at holde øje med nye, aktuelle tilbud kan du hurtigt spare rigtig mange penge på din flytning.

Skal du snart flytte hjemmefra med et al for stramt budget, som du har lyst til at gøre noget ved? I så fald kan du forsøde oplevelsen en smule ved at tage et mindre forbrugslån. Dette lille lån kan du med fordel bruge på at få nye møbler eller alle de køkkenredskaber, som du muligvis lige står og mangler.

Denne artikel er sponsoreret af Santander.