Det er de færreste, der i deres studietid tænker over medlemskab a-kasser osv., men det bør man faktisk gøre, da man som medlem vil kunne hente en masse relevant og aktuel information, som vil kunne give dig værdi. Du kan eksempelvis få vejledning omkring brug af LinkedIn til at søge job, som er en rigtig god platform for studerende til at opbygge et godt og solidt netværk, søge efter praktikplads, finde et studiejob og meget andet. En a-kasse kan give dig netop det spark, som du har brug for, til at komme i gang med en profil på LinkedIn allerede fra studiestart, og du kan få de helt rette værktøjer gennem de mange succesfulde workshops, som dygtige konsulenter fra forskellige a-kasser holder rundt omkring på landets uddannelsesinstitutioner. Der bliver også holdt oplæg om praktikpladssøgning samt studieteknik, såfremt det skulle være relevant for dig.

Vær medlem af en a-kasse, mens du læser og drag masser af fordele

De fleste a-kasser tilbyder endda gratis medlemskab til studerende under uddannelse, og du kan her benytte dig frit af de mange forskellige tilbud, opnå ret til dagpenge samt få hjælp til jobsøgningen. Du kan desuden få 24-timers sparring på dit CV og jobansøgning, og herudover kan du også få masser af gode råd til, hvordan du kan komme godt fra start med din praktikpladsansøgning. Som studerende hober der sig konstant nye spørgsmål op, og det kan være utroligt svært at finde hoved og hale i det hele, og det er netop her, at en a-kasse vil være guld værd for dig, da de har en helt masse kendskab til arbejdsmarkedet.

Såfremt du har brug for det, vil du som medlem af en a-kasse kunne få personlig samt professionel rådgivning til din jobsøgning, uanset om du er ledig eller i job. Det kan for eksempel være, at du har brug for en snak om din jobsøgning samt dine specifikke karrieremuligheder, så du kan få hjælp med afklaring, sparring på dit cv, gode råd til jobsamtalen samt jobsøgningsstrategier. En a-kasse vil altså kunne være behjælpelig med alt inden for jobsøgning, så du skal bestemt ikke være bange for at række hånden ud og bede om hjælp, da dette i sidste ende måske vil kunne resultere i dit drømmejob.

Et medlemskab i en a-kasse vil også være relevant for nyuddannede

Er du lige blevet færdig med din uddannelse? I så fald vil en a-kasse med garanti kunne hjælpe dig godt i gang på jobmarkedet, da denne vil kunne give dig input til at skrive jobansøgninger, du kan booke en tid til personlig rådgivning og endelig får du mulighed for at komme til en helt masse gode, inspirerende og relevante møder. Ganske enkelt vil du som medlem af en a-kasse som nyuddannet få mulighed for at lære arbejdsmarkedet og dit fag at kende, hvilket giver en helt masse tryghed. Du vil desuden komme til at lære dig selv og dine kompetencer bedre at kende, så du kommer forrest i jobkøen og dermed kommer et skridt nærmere på det job, som du altid har gået og drømt om. Såfremt du ønsker at vide mere om at blive medlem af en a-kasse, og de mange fordele du kan få ved det, læs mere her.