Har du en forretningsidé, eller tiltrækkes du generelt bare af livet som selvstændig? I dag behøver der ikke at være langt fra tanke til handling, når du vil stifte eget selskab - og du behøver ikke at have den vilde opsparing forinden.

Et nyt kapitel

Der kan være en vis frihed forbundet med studietiden, da mange her skal til at vælge retning i arbejdslivet. Du er ved at danne den sti, som definerer begyndelsen på dit arbejdsliv. Måske har du i den forbindelse svært ved at finde et job som almindelig lønmodtager, der passer til dig, eller måske er tanken om at møde ind på job fra 8.00-16.00 ikke lige din kop te. Det kan også være, at du går med nogle idéer, som du brænder for at eksekvere på. I alle tilfælde er det værd at overveje, om du skal være selvstændig.

IVS - iværksætteri uden begrænsninger

Når man stifter et selskab, er der en række formkrav, der skal opfyldes. Forskellige selskabsformer har forskellige krav, og ét af disse krav er, hvor stort kapitalindskud, der skal være i forbindelse med stiftelsen af selskabet. For anpartsselskaber skal der stilles 50.000 kr. i selskabskapital og for aktieselskaber er kravet 500.000 kr. Det er mange penge for de fleste, ikke mindst for en studerende. Når du stifter et iværksætterselskab (IVS), kan det derimod gøres for helt ned til én krone i selskabskapital. Det betyder, at det er langt nemmere at blive iværksætter. Som stifter nyder du samme kreditorbeskyttelse, som andre kapitalselskaber, men du løber ikke samme risiko. I et IVS hæfter du nemlig kun for de penge, du vælger at investere i selskabet. Det vil sige, at eventuelle kreditorer ikke kan gøre krav på din personlige formue og ejendele, hvis virksomheden skulle komme i økonomiske vanskeligheder. Begrænset hæftelse betyder altså mindre risiko for dig.

Sådan gør du

Uanset om du ønsker at stifte dit selskab, mens du er studerende, eller om du venter til efter studiet, er det en fordel med et IVS. Du behøver ikke at have en bestyrelse i et IVS, det kræves kun, at der er en direktion - som kan bestå af én person. Det betyder, at du særligt i opstartsfasen ikke behøver at inddrage andre i virksomheden. Hvis du senere ønsker at selskabet får medejere i form af med-iværksættere eller investorer, eller at selskabet får en bestyrelse, er dette relativt simple processer, som igen er en af fordelene ved et IVS.

Selve stiftelsesprocessen er ret hurtigt. Når du bruger Legal Desk skal du blot udfylde en onlineformular. Det tager cirka 10-15 minutter at udfylde den. I formularen vælger du, om du selv vil registrere selskabet hos Erhvervsstyrelsen (alle selskaber skal registreres for at blive gyldige), eller om Legal Desk skal stå for registreringen.

Gør drømmen til virkelighed i dag - opret et IVS selskab her