Rigtig mange studerende kender følelsen af, at det er virkelig svært at overskue mere læsning. Netop i denne tid, hvor vejret er superlækkert, kan det også være vigtigt med nogle afbræk væk fra bøgerne. I denne artikel kigger vi på, hvordan man kan tage sig nogle gode pauser, så man genvinder sin motivation for at læse.

For uanset hvor flittig en studerende man er, så kan man altså have brug for nogle pauser. Al forskning viser også, at man ikke har godt af at læse for mange timer uafbrudt, og at det faktisk i de fleste tilfælde vil koste på den kvalitet, man lærer med. Derfor er det også helt legitimt at tage sig nogle pauser, hvor man lige tænker på noget andet – eller måske faktisk bare tænker mindst muligt.

Med en rød25 bonuskode kan du eksempelvis hurtigt komme i gang med at spille lidt casino på mobilen. Det er en rigtig nem overspringshandling, fordi man ikke skal bruge andet end sin smartphone, og man kan samtidig hurtigt pakke den væk igen. Derudover er det selvfølgelig også ekstra sjovt, hvis man kan vinde en lille ekstra skilling som supplement til SU’en. Måske den kan bruges på en ekstra is, når man er færdig med eksamenerne og holder ferie.

Dyrk noget sport

Det er altid supersundt at få dyrket noget motion, og det er måske allermest vigtigt, når man sidder begravet i bøgerne. Her er det absolut en god idé at komme ud og få bevæget sig, og selvom man måske sommetider tænker, at det er der ikke tid til, så er det altså en god idé at få det prioriteret.

Det er nemlig oftest givet rigtig godt ud, fordi det også skærper hjernen, og det hjælper til, at man igen har nemmere ved at fokusere på læringen. Det er derfor på mange måder en win-win, at man tager en pause og får dyrket noget motion, som både hoved og krop har rigtig godt af efter mange timer med læsning.

Læs skønlitteratur

Det kan faktisk også være en fin idé bare at læse noget, hvor man ikke skal lære noget. Det kan være sundt at læse lidt skønlitteratur, hvor man egentlig bare er passiv læser og ikke er forpligtet til noget andet end det, man selv forestiller sig. Det kan være en god måde at få noget andet information ind i hovedet, som ikke bare handler om ligninger, økonomi eller love – eller hvad man nu engang studerer.

Vær social

Hvis du virkelig er ved at køre død, så er det også en god idé at tage lidt social tid med vennerne eller familien. Pak bøgerne helt væk, hvis du er ved at gå helt i hundene, og fokuser bare på at have en social stund. Tag ud og spis noget god mad – eller lav det selv – og nyd bare, at du i et øjeblik ikke skal tænke på dine eksamener. Det kan måske give dig lidt overskud, som du kan sparke ind i læsningen den næste dag.