Ny på StuderendeOnline? Opret dig!

Slots- og Kulturstyrelsen

Slots- og Kulturstyrelsen uddeler tilskudsmidler til såvel enkeltpersoner som organisationer og institutioner. Styrelsen administrerer tilskud, puljer samt diverse støtteordninger til anlæg og byggeri, museer, biblioteker, folkeoplysende virksomhed, mv.
Gennemsnitlig uddeling:
Ukendt

Kulturel deltagelse blandt beboere i udsatte boligområder


Vi støtter

  • Fremme af deltagelse, engagement og integration i samfundet blandt beboere i udsatte boligområder med udgangspunkt i kunst- og kultur
  • Kulturelle og boligsociale aktører. Med kulturelle aktører menes f.eks. kulturinstitutioner, biblioteker, kulturelle og folkeoplysende foreninger og organisationer. Med boligsociale aktører menes f.eks. boligforeninger, beboerforeninger, daginstitutioner, relevante afdelinger mv. i kommuner, skoler og klubber, der er tilknyttet de udsatte boligområder og helhedsplanerne
  • Ansøgere, der har hjemme i det udsatte område. Samarbejdspartnere kan være en eller flere eksterne aktører, f.eks. en specialiseret kulturinstitution eller en boligsocial aktør, som går på tværs af flere områder. Det er afgørende, at projektet har lokal forankring
  • Projekter, der bygger på danske værdier, såsom demokrati, aktivt medborgerskab, ytringsfrihed og dialog, og anvender kunstneriske og kulturelle redskaber, der starter positive fællesskaber
  • Projekter inden for et bredt defineret kulturbegreb, herunder billedkunst, kulturarv, film, teater, litteratur, musik, kulturelt foreningsarbejde, dans, arkitektur, design mv.
  • Både projekter med voksne, børn og unge, og projekter, som går på tværs af målgrupperne, så som familieindsatser
  • Projekter, der blander idræt og kultur, men ikke rene idrætsprojekter
  • Projekter, der løber over flere år
  • Med krav om medfinansiering på min. 40 % fra andre kilder end statslige puljemidler
  • For yderligere specificering af projektkrav se eventuelt Vejledning under Nødvendige dokumenter

Vi støtter IKKE

  • Ikke-projektrelaterede drifts- og administrationsomkostninger
  • Uspecificerede projektomkostninger
  • Diæter
  • Udgifter til anskaffelse af inventar
  • Udgifter til indkøb af digitalt udstyr, som ikke er essentielle for projektets gennemførsel og udvikling af digitale tjenester
Ansøgningsfrist:
Ukendt


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Slots- og Kulturstyrelsen for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationer



Tips & råd til legatsøgning

Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT