Ny på StuderendeOnline? Opret dig!

Nordisk Kulturfond

Nordisk Kulturfond skal bidrage til en positiv udvikling, hvad angår kunst og kultur i Norden ved at fremme det kulturelle samarbejde mellem Danmark, Finland, Island, Norge Sverige samt Færøerne, Grønland og Åland. Dette gør fonden gennem at være kundskabs- og netværksopbyggende og give økonomisk støtte.
Nordisk Kulturfond har siden starten i 1966 haft projektstøtte-uddeling som sin kerneopgave. I dag uddeler fonden støtte på tre niveauer: den brede projekstøttepulje med tre årlige frister, OPSTART og satsningpuljer.
Gennemsnitlig uddeling:
30 mio. kr. pr. år

Udvikling af kunst og kultur i Norden - Projektstøtte


Vi støtter

  • Udviklingen af kunst og kultur i Norden
  • Individer, grupper, organisationer, institutioner, foreninger eller virksomheder. Man behøver ikke være bosat i Norden eller have nordisk nationalitet for at søge
  • Projekter, der bidrager til et fornyet og dynamisk kunst- og kulturliv i Norden, der er mangfoldigt, tilgængeligt og af høj kvalitet
  • Kunst- og kulturprojekter med samarbejdspartnere fra flere af de nordiske lande (Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland). Nordisk relevans og samarbejde skal være en grundpræmis i projektet
  • Ud fra, hvordan projektet skabes og udøves af aktører med nordisk forankring og evt. samarbejder med aktører uden for Norden, projektets aktører repræsenterer en geografisk spredning i den nordiske region projektet tænker ud over det nationale perspektiv og motiverer åbenhed og tolerane samt projektet placerer Norden i verden og verden i Norden
  • Ud fra projektets kunstneriske eller kulturfaglige indhold og målsætning, projektets lokale, regionale, nationale eller internationale betydning, projektets langsigtede kunstneriske eller kulturfaglige ambitioner og visioner samt projektets metode og plan for gennemførelse
  • Projekter uden for Norden, såfremt de skaber gensidig værdi for nordiske kulturaktører og kunstnere
  • Projekter, der maksimalt løber i det år støtten gives samt to efterfølgende kalenderår

Vi støtter IKKE

  • Projekter uden for det kunstneriske eller kulturfaglige felt, som fx idrætsarrangementer
  • Produktion og udgivelse af produkter, hvis det er projektets eneste eller primære formål. Det gælder fx musikudgivelser, film- og tv-produktion, produktion af computerspil, bogudgivelser eller oversættelser turnévirksomhed, hvis det ikke er en del af et bredere nordisk samarbejde
  • Turnévirksomhed, hvis det ikke er en del af et bredere nordisk samarbejde
  • Studieophold og skolerejser
  • Enkeltpersoners og gruppers deltagelse i events og arrangementer. Det er kun arrangøren, som kan søge støtte til det
  • Institutioners driftsomkostninger, byggeri og anskaffelse af teknisk udstyr til driftsmæssig brug
  • Allerede gennemførte projekter
  • Bilaterale samarbejder, der ikke har et bredere nordisk indhold eller målgruppe
Ansøgningsfrist:
Ukendt


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Nordisk Kulturfond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationer



Tips & råd til legatsøgning

Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT