Fokus på livet som studerende

Her kan du finde indhold, der sætter fokus på alt, der berører dit studieliv. Det kan være eksamen, legatsøgning, økonomi, studiejob, studier eller velvære.

Arbejde

Illustration
Forbrugerøkonom sætter fokus på manglen på relevante studiejob
Af Ann Lehmann Erichsen, Forbrugerøkonom (redigeret) 2015
Illustration
Studerende bruger mange af deres vågne timer på forskellige uddannelsessteder, hvor de er i gang med at studere for at sikre sig fede jobs i fremtiden.
Illustration
Som studerende kan det være svært at vide, hvornår og hvordan du er dækket ind, mens du er under uddannelse. Hvis uheldet skulle være ude, ved du så, hvordan du kan søge erstatning, og hvilke forsikringer du skal være dækket af? I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan reglerne er, når du er studerende og befinder dig på din arbejdsplads eller på uddannelsesinstitutionens arealer.
Af Louise Villadsen
Illustration
Det kan være lidt af en jungle at bevæge sig mellem forskellige hjemmesider for at finde job, vejledning til at skrive jobansøgning, samt gode råd til jobsamtalen. Vi har derfor lavet en guide til dig.
Af Niklas Ingerslev (redaktionen)
Illustration
Går du og overvejer praktik som en del af din uddannelse? Læs hvad du får ud af et praktikophold og få gode råd til, hvordan du skal forholde dig på praktikpladsen for at få mest ud af det.
Af Thomas Elmegård, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Formanden for DJØF Studerende Tue Anders Johansson har skrevet denne måneds blog, der omhandler de goder du som studerende får ud af, at være medlem af en fagforening.
Af Tue Anders Johansson, formand for DJØF Studerende
Illustration
Christian Walther, formand for Dansk Iværksætter Forening, fortæller her om, hvordan du får omsat din idé til en virksomhed. Læs hans råd og kom i gang med det samme!
Af Thomas Møller Christensen, redigeret (redaktionen)
Illustration
Står du med den perfekte idé, som du har lyst til at føre ud i livet, og mangler du hjælp til at komme i gang? So.dk har samlet 10 gode råd, hvis du har en iværksætter i maven og vil undgå de værste faldgruber.
Af Thomas Møller Christensen
Illustration
Tegn dine forsikringer hos din fagforening og spar penge.
Af Morten Bonde Petersen (Redaktionen)
Illustration
Har du overvejet, hvordan du får mest ud af din praktik? Svaret får du af Espen Højlund, der i 2001 startede som praktikant i kommunikationsbureauet Advice og allerede efter 7 år indtog stillingen som CEO. Her giver han sine tips til kommende, ambitiøse praktikanter i kommunikationsbranchen
Af Simon Højmark Christensen og Jacob Aksglæde Pedersen
Illustration
Er du studerende, og overvejer du, hvordan du kan forbedre dine fremtidige jobmuligheder? Mulighederne herfor er mange, men i denne artikel vil fokus være rettet på, hvordan blogging kan blive lige netop din vej til drømmejobbet efter endt uddannelse.

Legater

Illustration
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Af Redaktionen, redigeret 2015
Illustration
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Af Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Illustration
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Illustration
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Af Redaktionen, redigeret 2015
Illustration
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Af Redaktionen – redigeret 2015
Illustration
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Illustration
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Af Lotte Mathilde Nielsen
Illustration
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Af Sarah Piil

Studieliv

Illustration
Koncentrationsbesvær, nedtrykthed og stress er noget, som overraskende mange studerende lider af. Men det er heldigvis noget, der i høj grad kan gøres noget ved. Vidundermidlet er mere fokus på en god nattesøvn. Her i artiklen vil du finde ud af, hvorfor din søvn er noget, du bør prioritere højt, og du får nogle tips til, hvordan du får en bedre nattesøvn.
Af Rolf Hansen, Sengnu.dk
Illustration
Bliv inspireret af EuroStudy Internationals guide til sprogrejser. Hvis du er hurtigt ude har du flest muligheder. Tag på sprogrejse, hvis du gerne vil lære et nyt sprog og en anden kultur at kende, samtidig med, at du holder ferie.
Af EuroStudy International, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Studiestart og flytning indebærer en række praktiske udfordringer. Gennem en ny hjælpsom app finder du nemt hjælpen i nabolaget.
Af Line Svenstrup Berger, Helpfully
Illustration
Kan indretning hjælpe dig til at få orden på dit stressede studieliv? Selvfølgelig kan det det! Få gode råd af Feng Shui-konsulenten Simon Southall.
Af Susanne Marstrand, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Mange studerende går og drømmer om at komme på udveksling til udlandet med deres studie. Desværre bremser økonomien rigtig mange i at tage af sted, men sådan behøver det heldigvis ikke at være.
Af Camilla Grøn, Mikonomi.dk
Illustration
Gør tanken om at starte på arbejdsmarkedet dig nervøs? Så er du ikke alene. Studerende efterspørger nemlig karriererådgivning som aldrig før.
Af Tomas K. K. Ellendersen
Illustration
Er tiden ikke til at bruge en dag i butikker? Din interesse for mode og dit behov for igen at forny garderoben kan klares på andre måder.
Af Britt Jakobsen
Illustration
Mød tre studerende som kæmper for at forbedre forholdene for dig som studerende.
Af Tomas Karlsson Korning Ellendersen
Illustration
Ud over at du skal have plads til alt dit varme tøj i kufferten til Helsinki, Finland, skal du sørge for, at den er tilstrækkelig stor, så du har plads til alle de oplevelser, du stensikkert får med hjem.
Af Helene Kondrup Jensen
Illustration
Smuk og storslået natur og det at få rykket sine fordomme var nogle af de største oplevelser, Peter og Helle tog med sig hjem fra deres udlandsophold i Sydafrika. De ønskede begge at opleve et radikalt anderledes land end Danmark, og er begge blevet betaget af landet.
Af Natasja Gosch
Illustration
Er du studerende, og vil du gerne spare penge på udklædning, så har du naturligvis mulighed for det. Skal du blot have fat i et kostume til et kostumefest, så behøves det naturligvis ikke ruinere dig. I dag er der nemlig rig mulighed for at købe kostumer til SU-venlige priser.
Af Studerende Online
Illustration
Det er næsten blevet politisk korrekt at tage bøgerne under armen, putte Lonely Planet i tasken og læse et semester eller to i udlandet. Men er det besværet værd for blot at forbedre sit CV? Læs Henriettes erfaringer og gode råd efter et semester i Madison, USA.
Af Henriette Stisen, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Inden for kort tid begynder de første studentergilder at dukke op i kalenderen. Det betyder også, at du skal begynde at tænke på at investere i gaver til de glade studenter
Illustration
At præsentere sin idé på en kort, præcis og interessevækkende måde, er mindst ligeså vigtigt, som dét at have en god idé. Læs med og få råd om, hvordan du pitcher din idé.
Af Line Zachariasen
Illustration
Når du som studerende flytter hjemmefra, så kan du ikke længere læne dig tilbage og nyde de lækkerier, der bliver frembragt fra din mors kødgryder.
Af Mads Phikamphon
Illustration
Som studerende er man meget afhængig af sin computer. Det er derfor vigtigt at den performer bedst muligt og så lang tid som muligt. Vi giver dig her en hurtig guide til, hvordan du, på meget simpel vis kan optimere din computer.
Af Studerende Online
Illustration
Når du skriver bachelor, speciale, eller anden akademisk opgave, er den skriftlige fremstilling en enormt vigtig faktor
Illustration
Kan man løse ligninger for en bedre verden? Vi har mødt studenterorganisationen Økonomer Uden Grænser, der med økonomistudiet hjælper velgørenhedsprojekter og hjælpeorganisationer
Af Line Zachariasen
Illustration
Som studerende kender du sikkert til nervøsitet i forbindelse med eksamen. Og faktisk kan din nervøsitet hjælpe dig med at præstere bedre, idet den bl.a. skærper dine sanser.
Af Maria Bagger-Hansen, personlig NLP Life Coach
Illustration
Et godt netværk kan gøre dig solidt rustet til at nå dine mål, både under og efter din uddannelse. Vi har snakket med netværksekspert Charlotte Junge om, hvordan du kan styrke og forme din fremtidige karriere ved at tænke i netværk.
Af Niklas Ingerslev
Illustration
Selvom 26-årige Yasmin Davali er en travl ung kvinde, har hun taget sig tid til en snak med redaktionen her på Studerende Online. Hun er netop tiltrådt som formand for Danske Studerendes Fællesråd og afsluttet sin bachelor i Socialvidenskab på RUC.
Af Redaktionen 2015
Illustration
Der er - desværre - rigtig mange studerende, der ryger cigaretter på dagligt basis. Ikke nok med, at det er noget, der er særdeles skadeligt for deres krop og deres generelle sundhed, så skal det ligeledes også understreges, at det er noget, der er særdeles dyrt
Illustration
Sprogrejser er en aktiv måde at lære både sprog og kultur - og samtidig skabe minder for livet
Af EuroStudy International
Illustration
Jurastuderende Daniel på 28 år var et semester på udveksling i San Fransisco. Vi har talt med ham om drømmen om at studere i udlandet, og de sociale og faglige oplevelser man får med hjem fra turen.
Af Redaktionen, 2015

Økonomi

Illustration
Klokken er 16.30 og trætheden melder sig efter en lang dag på studiet. Derhjemme finder du kun ketchup og dåsebajere i køleskabet, så du skal have handlet ind til aftensmaden
Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk
Illustration
Er du på SU? Så får du 6.015 kr. om måneden at gøre godt med. Det er ikke helt umuligt at leve for, hvis du er villig til at gå lidt på kompromis. Få råd til en ekstra øl i fredagsbaren med disse enkle tip
Af Cecilie Asaa, Spiir.dk
Illustration
Flere studerende kæmper med høje SU-lån og voksende gæld. Gert Mouritzen fra Forbrugerrådets Gældsrådgivning giver her et par fif til at slippe af med SU-lånet.
Af Line Zachariasen (redaktionen), redigeret 2015
Illustration
En traditionel flytning hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, men langt de fleste af os kan faktisk klare det meste selv – og næsten omkostningsfrit. Den største post på budgettet – flyttebilen – kan erstattes af en gratis trailer.
Af Stine Vium, Freetrailer.dk
Illustration
Overblik over privatøkonomien hjælper studerende til at prioritere pengene. Det kan betyde mindre gæld og mindre studielån. Smart online-tjeneste giver dig overblikket.
Af Nanna Knudsen fra Spiir.dk
Illustration
Studerende gambler med forsikringerne - privatøkonomien bliver sat på spil
Af Niklas Ingerslev (redaktionen)
Illustration
Hvordan opdaterer du klædeskabet på SU? Designer for Custommade, Anne Rasmussen, har modetips til pigerne. Silas Adler fra Soulland giver fyrene fif.
Af Sarah Piil, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Kål er billigt, sundt og lækkert. Her er opskriften på hvidkål i fire forklædninger: asiatisk, mellemøstlig, dansk og nordisk.
Illustration
Solens stråler er begyndt at varme, fuglene synger fællessang, og omsætningen hos iskiosken er steget. Sommeren er så småt på vej, og vi begynder at længes efter bare ben og kolde drinks ved poolen. Men som studerende tillader SU-budgettet ikke altid 14 dages all inclusive på Maldiverne, så du må ty til alternativer.
Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk
Illustration
Den ultimative guide til valg af fagforening
Af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Har du en sej idé, du gerne vil søge penge til, men synes du, det er for stor en opgave at søge gennem puljer og fonde? Så giver vi her et par forslag til en alternativ måde at skaffe pengene på
Af Lotte Mathilde Nielsen
Illustration
Er det tid til at vinke farvel til mors kødgryder, eller er lejekontrakten ved at løbe ud? Så læs med her, hvor SO.dk guider dig til, hvor og hvordan du finder en billig studiebolig i nærheden af dit studiested.
Af Line Dybdahl Andersen (Redaktionen)
Illustration
Find sommerens billigste ferie
Af Niklas Ingerslev (redaktionen), redigeret 2015
Illustration
Tv-kokken Nikolaj Kirk har masser af fif til god og varieret mad for studerende på SU. Bliv inspireret af fem af hans lækre opskrifter.
Illustration
Som studerende er husleje den største post i dit budget. Så hvorfor ikke hente støtte til den, hvor du kan? SO.dk giver her et overblik over, hvad du skal have klar, når du skal søge boligstøtte hos Udbetaling Danmark.
Af Tomas Karlsson, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Fødevarefællesskabet er en forening, der arbejder for, at økologi ikke skal være en dyr gourmet-luksus. Vi har fået Kokken Nicolai Nørregaard til at sammensætte en opskrift udfra foreningens ugentlige pose.
Af Lotte Mathilde Nielsen
Illustration
Lever du af pastaskruer med ketchup sidst på måneden? Så læs videre her, hvor vi giver et par tips til, hvordan du får råd til lidt mere.
Af Christina Nedergaard, redigeret af redaktionen 2015
Illustration
Lyder det lokkende med et lønnet praktikophold i udlandet, så kan den internationale organisation AIESEC måske hjælpe dig. AIESEC har kontakter i mere end 90 lande verden over.
Af AIESEC
Illustration
Kan du supplere din SU ved at deltage i forsøg?
Af Anders Lundtang
Illustration
Få gode råd og sparetips til din sommerferie
Af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kan få en anderledes, interessant og billig sommerferie.
Af Line Dybdahl Andersen (Redaktionen), redigeret 2015
Illustration
Få 5 lette råd til at spare penge på mobilregningen
Af Niklas Ingerslev (redaktionen), redigeret 2015
Illustration
At flytte hjemmefra er et stort skridt, og selvom det er en spændende tid, medfører det også nogle udfordringer. Første bump på vejen er at finde en bolig.
Af Louise Villadsen
Illustration
Lav lækker mad fra opskrifter indsendt af kreative brugere. De har alle vundet kogebogen "Hverdagsmad" af Nikolaj Kirk.
Illustration
Kom indenfor hos RUC-studerende Marie Mørch, som afbetaler sin lejlighed med SU-lån. På den måde undgår hun den lange boligkø.
Af Tomas Karlsson Korning Ellendersen
Illustration
To studerende har sammen med en ven fra Indonesien lavet en ny mobil-app, som gør det lettere at købe og sælge brugte studiebøger.
Illustration
A-kassen hjælper, hvis jobbet svigter. Find ud af hvilken du skal vælge.
Af Studerende Online
Illustration
Studietiden er på mange måder en fantastisk tid, som man forhåbentligt kan tænke tilbage på med et smil på læben. Det kan samtidig være en hård tid, fordi det kan være svært at få økonomien til at balancere. Skal du klare studietiden uden at sætte dig i gæld, så skal du bruge din økonomiske sans.
Af Studerende Online
Illustration
Giv din krop og din økonomi en sund levevej
Af Niklas Ingerslev (redaktionen)
Illustration
SU-lån: Investering eller gældsætning?
Af Line Dybdahl Andersen, redigeret (Redaktionen) 2015
Illustration
Heldigvis er suppe en spise, som for få penge kan blive en smagsoplevelse. Bo Frederiksen fra Meyers Madhus guider til tre lækre supper.
Af Sarah Piil, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Spis det rigtige inden det grønne eksamensbord venter
Af Line Dybdahl Andersen (Redaktionen), redigeret 2015
Illustration
Det behøver ikke koste en formue at få fingrene i de kendte og kvalitetsrige mærker. Find dit næste køb på outlet.
Illustration
Der er rigtig mange uventede omkostninger, når man skal flytte for første gang. Undervejs i processen dukker der ofte nye udgifter op, som man på ingen måde havde overvejet på forhånd. Disse små uønskede overraskelser kan være ekstremt frustrerende og desværre gøre den ellers positive forandring i dit liv lidt mindre sjov. Heldigvis findes der en række gode tips, som du kan tænke over for at være i stand til at flytte hjemmefra billigere
Af Studerende Online
Illustration
Forsikringer er ofte en omkostningsfuld byrde, men hvis du er opmærksom og gør en smule forarbejde, er der mange penge at spare. Vi giver dig her et par gode råd til, hvad du bør være opmærksom på.
Af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Illustration
Banker hjertet for at følge med i modens mange trends og mærker du også, at hjertet slår et ekstra slag, når du falder over sæsonens absolutte must-have i butikken? I et øjebliks svaghed har du brugt månedens SU.
Af Britt Jakobsen
Illustration
Sådan bruger du færre penge på mad
Af Line Dybdahl Andersen (Redaktionen), redigeret 2015
Illustration
Som studerende er det en god ide at spare op til uforudsete udgifter. Får du alligevel brug for et lån, bør du altid sammenligne de forskellige lån på nettet først.
Vi bruger cookies til statistik, sociale medier og brugeroplevelse. Ved at bruge sitet accepterer du vores privatlivspolitik. (luk)
HPT