Michaelsen Fonden

Fondens formål er ifølge fondens oprindelige fundats, at anstille undersøgelser angående sygdommes årsag, rod og dermed sammenhængende behandlingsmetode.
Fondens formål opfyldes i dag ved at uddele forskningsstipendier og skolarstipendier til yngre læger.
Forskningsstipendierne skal give yngre lægevidenskabelige forskere mulighed for heltidsforskning ved fritagelse for erhvervsmæssigt arbejde.
Grants on average:
20 mio. kr. per year

Studerende i de sidste studieår - Skolarstipendier


We support

  • Med s kolarstipendier ydes til studerende i de sidste studieår, for at give den studerende mulighed for at fordybe sig i et videnskabeligt emne, som under studiet må have fanget vedkommendes interesse, og som den studerende efter underviserens skøn vil kunne have udbytte af
  • Et år ad gangen, med et beløb på DKK 120.000, der udbetales i fire rater
  • Med tillæg til det institut hvor stipendiatens arbejde udføres med et beløb på DKK 15.000 til materialeudgifter
  • Under den forudsætning, at den studerende har meldt orlov fra studiet
Application deadline:
25.09.2022


Our grants are provided in cooperation with Grant Compass. Please notice, that Students Online does not provide direct advice and guidance in your scholarship application, except informations provides on this page. Kindly contact administrator for this grant (Michaelsen Fonden) directly for further info.

Have you got changes or corrections to this grant? Use Grant Compass to update your grant info.

Opdater informationerTips & advice

Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Skatteguiden app: Har du tjent for meget ved siden af SU?
HPT