Så er du havnet det helt rigtige sted! De to ting hænger nemlig tit sammen, og her giver vi dig 3 sparetips, som miljøet vil takke dig for.

Drop to-go-koppen og plastikflasken

Forkæler du dig selv med en lækker to-go-kaffe et par gange om ugen? Og bliver du ofte tørstig på farten, så du ender med at købe en flaske vand?

Du kan heldigvis stadig holde dig hydreret og få stillet kaffetørsten på en måde, der både er god for din bankkonto og miljøet. Løsningen er, at du investerer i en fed termokop og en sej genanvendelig vandflaske. På den måde kan du brygge en lækker kop kaffe hjemmefra og fylde din flaske med vand. Derved sparer du masser af penge og ikke mindst miljøet for plastikflasker og to-go-kopper med plastiklåg. Win win!

Det fede er også, at mange caféer gerne vil fylde både din vandflaske med vand og din medbragte kaffekop med kaffe. Så er der næsten ingen undskyldning!

Cykling giver god træning

Hvordan kommer du på arbejde? Sætter du dig ind i bil og ruller af sted, stiger du på bussen, eller hopper du på cyklen? Hvis sidstnævnte er dig, har du helt styr på det.

Hvis ikke, så kan du med fordel begynde på at benytte jernhesten som transportmiddel. Ikke nok med at miljøet vil være dig evigt taknemmelig, så vil de daglige cykelture også være en fordel for din krop og dit velvære. Du vil nemlig helt automatisk få en masse ekstra motion, uden at det kræver en tur i fitnesscenteret. Du omdanner simpelthen bare din transporttid til træning. Det er et perfekt eksempel på to fluer med et smæk!

Meatless Monday

At skære ned på dit kødindtag er til fordel for både miljøet, dit taljemål og din pengepung. Kød, især det røde af slagsen, er nemlig en stor miljøsynder, og ikke mindst er det også en af de dyrere madvarer, du kan finde i supermarkedet. Ved at introducere en kødfri dag (eller flere!) om ugen, vil du blive tvunget til at tænke i nye baner, når det kommer til madlavning. Hiv en af dine kogebøger frem og bliv inspireret til nye retter, der ikke indeholder kød.

Hvem ved - måske Meatless Monday lige pludselig bliver til flere kødfrie dage?

Her var en håndfuld måder, du kan gøre både miljøet og din bankkonto en tjeneste. Vi håber, du er blevet inspireret til nye måder, du kan spare på! Held og lykke!


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.