VInterjakken er pakket sammen, det lette sommertøj er fundet frem og kolde øl nydes i solen. Forude venter en lang og velfortjent sommerferie væk fra universitetet. Hvis du ikke vil kede dig, er det nu, du skal i gang med at planlægge, hvad du skal bruge dine to måneders ferie til.

Studerende Online har derfor fundet de bedste løsninger til dig, der gerne vil have en spændende og anderledes sommeroplevelse, der ikke sprænger budgettet helt.

Frivilligt arbejde

Du kan bruge din ferie på frivilligt arbejde hos en af verdens mange frivillige organisationer, der har hårdt brug for hjælp. Tilmelder du dig dette, kan du møde nye spændende mennesker, få en fantastisk livsbekræftende oplevelse, og sidst men ikke mindst vil det pynte på dit cv.

Der findes organisationer, der søger frivillige arbejdskræfter både i ind- og udland, så hvis du gerne vil nyde sommeren udenfor Danmarks grænser, er dette bestemt også en mulighed.

Du kan læse mere om muligheden for frivilligt arbejde i udlandet her

Du kan også søge forskellige frivillige job såsom bartender, politiker og sportstræner her

Leder på en sprogskole

Har du overblik, overskud og lysten til at underholde og undervise, så skal du måske være leder for en gruppe sprogskolestuderende. Hos EF (Education First), der arrangerer sprogkurser og sprogskoler for unge i udlandet, kan du blive kursusleder og rejse med din egen personlige gruppe studerende.

Du bliver en del af elevernes dagligdag på sprogskolen, da du både skal undervise dem og arrangere opholdets øvrige arrangementer. Du får ingen løn, men til gengæld er dine rejseomkostninger samt kost og logi betalt. Opholdet varer mellem 2-5 uger, og hvis tiden er der, kan du selvfølgelig også opleve det specifikke land på egen hånd.

Sommerskole

Kan du ikke helt løsrive dig fra bøgerne, selvom der står ferie på skemaet, er sommerskole måske værd at overveje.

Flere af landets universiteter tilbyder fag i løbet af sommeren, så du ikke behøver at gå helt i hi. Derudover er sommerskole også en god mulighed for at læse op, hvis du mangler nogle ECTS-point.

AU tilbyder også sommerskole. Læs mere her

Brug din ferie på at tjene penge

Nej, vi vil ikke foreslå, at du skal plukke jordbær hele sommeren, men hvis du alligevel bare trisser rundt derhjemme, hvorfor så ikke foretage sig noget nyttigt, der kan gavne dig resten af året. Med et sommerjob kan du arbejde noget der minder om fuld tid, og dermed tjene en god sjat penge, som du kan spæde til din SU.

De fleste jobopslag kommer ud i starten af maj, og du skal være hurtig, hvis du vil have et job, for de er meget eftertragtede.

Du kan søge dit sommerferiejob på studerendeonline.dk

God jobjagt!

Har du selv et forslag så del det med os på vores facebook-side