Rigtig mange unge får i den kommende tid svar på, hvor de er kommet ind på deres uddannelse henne. Det betyder, at flytning nu er aktuelt for især mange unge mennesker. En ny bolig er for det meste forbundet med flere udgifter, men ofte kan flytningen i sig selv ende med at blive en stor post på budgettet. For at undgå, at en hel måneds SU ryger på flytningen er her en guide til en så godt som gratis flytning.

Ryd op, før du pakker ned

Når nu hele hjemmet alligevel skal pakkes i kasser, så brug lejligheden til at få ryddet ud i de møbler og ejendele, som du ikke længere bruger. På den måde sparer du let et par flyttekasser, og du skal ikke bruge tid og kræfter på at flytte dem til og fra traileren under selve flytningen.

Køb flyttekasserne brugt

Flyttekasser kan genanvendes mange gange. Ligger du ikke lige inde med flyttekasser fra din sidste flytning, så findes der flyttekasser i massevis på eksempelvis Den Blå Avis til priser ned til fem kroner stykket. Selvom kasserne kan genanvendes mange gange, så husk alligevel at vurdere standen på de kasser, du pakker dine mest dyrebare ejendele i. Pakker du flyttekasserne helt til kanten, er der mindre sandsynlighed for, at tingene i dem kan rasle rundt og går i stykker under transporten.

Lej en gratis trailer

De fleste mindre flytninger vil kunne klares med en trailer frem for en hel flyttebil. Skal man ikke flytte så langt, kan også større flytninger snildt klares uden den traditionelle flyttebil, da det ikke vil tage lang tid at køre en ekstra gang med traileren.

En lukket trailer, som er 260 cm lang, 150 cm bred og 155 cm høj har plads til 48 flyttekasser med standardmålene 58 x 38 x 38 cm og kan lejes gratis igennem Freetrailer hos eksempelvis IKEA, Silvan og Bilka. Skal du alligevel have opbevaret nogle af dine ejendele i forbindelse med flytningen, kan den gratis Freetrailer også lånes og afhentes hos opbevaringsvirksomheden Pelikan.

Gratis flyttemænd og god stemning

Dine venner kan garanteret overtales til at hjælpe dig med at flytte. Sørg for forplejning i form af eksempelvis pizza og øl - det er med til at lette flyttestemningen og give en hyggelig afslutning på flyttedagen.