HERREMODE| Silas Adler
Kreativ direktør i og medstifter af Soulland

Hvad er dit råd til studerende, som gerne vil være moderigtigt klædt på?
Man kan ikke købe sig til god stil. God stil handler altid om at have noget på, man føler sig godt tilpas i. Det gør, at man skinner. Har man ikke så mange penge at gøre godt med, kan genbrug være en god løsning. Sammen med high street som H&M og Zara - dog er spørgsmålet, om det i virkeligheden også er billigere, hvis tøjet kun holder i tre måneder. Det handler om at prioritere.

Hvordan er man trendy til foråret?
På herresiden er printede skjorter populært. I det hele taget vil mange unge se mere klassisk pæne ud. Her er en hvid skjorte anbefalelsesværdig. En hvid skjorte er den mest essentielle ting i en herregarderobe. Den kan bruges til alt. Og en god, hvid kvalitetsskjorte kan du altid få i en genbrug. Den skal knappes helt op og have et klassisk fit. Ikke for loose og ikke for tight.

Hvad vil være en god investering til klædeskabet?
Et par pæne, pæne læderherresko, som jo godt kan koste et par tusind eller mere. A la klassiske engelske herresko - Wingtips, Brogues eller Derbys. Og de bliver kun pænere med slid.

Hvad gjorde du selv for at være trendy på studiebudget?
Jeg prioriterede at have færre ting, som så var gode. For mig har det aldrig nogensinde handlet om kvantitet, men om få gode ting, som jeg er glad for. I min studietid var sko det bærende i min garderobe: sneakers og gummisko.

DAMEMODE |Anne Rasmussen
Designer for Custommade

Hvad er dit råd til studerende, som gerne vil være moderigtigt klædt på?
Køb få dyre ting, der holder i længden, altså flere sæsoner. Såsom et par lækre jeans eller en cashmere-strik. Og ellers er highstreet-mærker som 'H&M Trend' dygtige til at fange tendenserne til en overkommelig pris.

Hvordan er man trendy til foråret?
Her til foråret vil vi se en del sort og hvidt og nogle stærke, friske farver som citrongul, frisk grøn og blå. Gennemgående vil der være feminine silhuetter med en sporty reference. Kombiner et par bukser med silhuet som joggingbukser med en transparent silkeskjorte.

Find det look, du kan lide, og søg så på nettet efter et highstreet-mærke, som har den samme stil. Her er nettet et fantastisk sted til inspiration, som jo er gratis. Se for eksempel style.com.

Hvad vil være en god investering til klædeskabet?
Sko er vigtige og fine for et outfits samlede udtryk. Du kan sagtens have tøj på fra et billigere mærke, hvis skoene er af god kvalitet. Sko højner det samlede indtryk. Om det er en stilet eller en flad, herreinspireret church-sko - det afhænger af, hvilket udtryk du vil have.

Hvad gjorde du selv for at være trendy på studiebudget?
Jeg studerede i 90'erne, hvor man gik i genbrugsbutikker og fandt små, unikke stykker tøj. Særligt var herrebukser hotte. Man var heldig, hvis man fandt dem i små størrelser. Ellers syede jeg det, jeg manglede.