Laks med kinakål & porrer

Opskrift indsendt af: Christine Gye

4 stk. laksefilet
4 porrer
½ kinakål

Sauce
2½dl fløde 13%
2 spsk eddike
1 spsk dijonsennep
5 spsk ketchup
Lidt karry
Salt og peber

Tilbehør: et godt brød

Dup laksestykkerne tørre og drys dem godt med salt. Grøntsagerne skylles og skæres i strimler og koges i letsaltet vand 2 min og derefter dryppes af i en sigte. Laksen skylles for salt og tørres med køkkenrulle. Læg grøntsagerne i bunden af et fad, læg laksen evt i tern ovenpå og saucen røres sammen og hældes ovenpå. Sættes i ovnen på 225 grader i 20-25 min til retten er let gylden.


Ingefærkartofler med bacon

Opskrift indsendt af: Mette Bach-Lauritsen

8 kartofler
1 løg
1 æble
Olie til stegning
Frisk ingefær
1 pakke bacon
Salt & peber

Skræl otte mellemstore kartofler og et løg. Skær kartoflerne i tern og løgene i mindre stykker. Tag nu et stort æble og vask det. Først skærer du æblet i både, fjerner kernehuset, og derefter skærer du bådene i skiver. Alle grøntsagerne blandes i en bradepande, og der hældes olie udover. Til sidst tager du noget frisk ingefær, skærer skrællen af den ene ende af ingefæren og river det over retten. Så blander du indholdet af en pakke bacon (alm. el. i tern) i retten som til slut krydres med salt og peber. Retten skal være i ovnen indtil kartoflerne ser møre og lækre ud.


Hvidkålssalat med mandler & persille

Opskrift indsendt af: Tina Kreuzfeldt

1 halvt hvidkål (ellers kan også spidskål, eller savoykål bruges)
2 spsk. rapsolie
Saften af en citron
Salt og peber
50 gram mandler
Et lille bundt persille

Hvidkål snittes i fine strimler, salt, citron og olie hældes over, hvorefter det skal stå og trække en halv til en hel time. Lige inden servering kommes grofthakkede mandler og fintsnittet persille i salaten.


Oksegryde med hvidkål & gulerødder

Opskrift indsendt af: Helene Andersen

200 g. hakket oksekød
25 g hakket løg
1 dl. boullion
100 gulerødder i skiver
150 g. snittet hvidkål
Karry, paprika, salt, peber, ketchup (eller chili eller tomatpure)

Hæld boulionen i en wok, varm op til det koger. Hæld løgene i og kog dem klare (altså nogenlunde gennemsigtige). Tilsæt kød + krydderier (ca. 1 tsk af karry og paprika, og et drys salt ogg peber) Og en god sjat ketchup. Tilsæt gulerødder og hvidkål. Lad retten koge under låg i 45 minutter eller til kålen og gulerødderne er møre.


Knækbrød

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl mel
2 dl vand
1 ¼ dl olie
1 tsk bagepulver
2 tsk salt

Rør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner. Hver portion rulles ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for med en kniv, hvor knækbrødet skal deles. Bages midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til det er gyldent. De færdige knækbrød opbevares i kagedåse.