Her er en rigtig win-win-situation. Går du og drømmer om at spare penge? Og om at være bedre mod miljøet? Jamen, så er den gode nyhed, at de to ting går rigtig godt i spænd: jo mindre du forbruger, jo mere miljøvenlig er du. Og forbrug hænger ofte sammen med at bruge penge. Så ja, hvis du forbruger mindre, sparer du også penge.

Og faktisk er det slet ikke så svært at spare penge, samtidig med at du er god mod miljøet. Det kræver bare nogle små justeringer af dine vaner. Her får du derfor tre miljøvenlige sparetips. Det er nemlig fedt at være miljørigtig!

1: Invester i en fed termokop til din kaffe

Selvom kantinens kaffe på din skole sikkert er billig, hvis du sammenligner den med en kop med smuk mælkeskums-kunst fra hipster-kaffebaren, så løber det alligevel op. Kantine-kaffe koster omkring 15 kroner, og hvis du køber en kop fire gange om ugen, bruger du 240 kroner om måneden på kaffe. Hvis ikke mere.

Kaffen fra kantinen kommer i en kop med plastiklåg, du smider væk, så snart du har drukket kaffen. Her har vi altså miljøsynderen. Hvis du investerer i en fed termokop, kan du lave kaffe til dig selv hver morgen, som du kan tage med i skole eller på arbejde. På den måde sparer du både dit dankort for en tur i maskinen og miljøet for plastik. What’s not to like?

For mange er en god kop kaffe virkelig en luksus, så vær god ved dig selv, når du trænger til det, og køb en ‘kop luksus’.

2: Køb dit tøj brugt

Apropos luksus. Hvem elsker ikke at forkæle sig selv med et par nye sko, der længe har stået på ønskelisten, eller at snuppe et par designerbukser med hjem i indkøbsposen? Tøj koster knaster. Men vil du finde et godt sted at holde fast i dine penge, så husk på at det aldrig har været nemmere, end det er i dag, at købe gode sager brugt.

Der findes et utal af apps, loppemarkeder og fysiske genbrugsbutikker, der bare venter på, at du kigger de gode sager igennem. Vi kan anbefale apps som Tradono, DBA og Trendsales. Her kan du finde trendy tøj og sko, nogle gange helt ubrugt og til en brøkdel af nyprisen. Det samme gælder møbler og elektronik.

Ud over at du kan spare en masse penge ved at købe genbrug, så sparer du også miljøet for unødvendig nyproduktion. Og måske du endda kan få inspiration til selv at sælge dine brugte sager videre og tjene en ekstra skilling?

3: Undgå madspild

Hvert år smider en gennemsnitlig dansk familie mad ud for over 7200 kroner. Det er unødvendigt og ærgerligt. Der er flere måder, du kan undgå madspild på og samtidig spare penge på dine måltider.

En mulighed er at gå i gang med den berygtede madplan. Du kan også rydde op i dine køkkenskabe og i dit køleskab, så du ved, hvad du har af madvarer, der er ved at nærme sig udløbsdatoen.

Af andre initiativer, der kan hjælpe dig i kampen mod madspild, kan vi nævne supermarkedet Wefood. Det ligger på Nørrebro og Amager i København og snart også i Aarhus. Wefood sælger madvarer tæt på udløbsdatoen til en meget lavere pris end andre butikker. Mange traditionelle supermarkeder er også begyndt at gøre kunsten efter, så led dit supermarked igennem efter nedsatte varer, der er tæt på udløbsdatoen. Så sparer du miljøet for en ekstra belastning og afværger en krise i din tegnebog.

Derudover kan du downloade appen ‘Too Good To Go’. Her får du en oversigt over bagerier, supermarkeder og restauranter i dit nærområde, hvor du kan hente en ultra billig pose eller boks med mad, restauranten har til overs ved lukketid. Du kan eksempelvis fylde en hel pose med lækkert bagværk fra Emmerys til 35 kroner. Det lyder næsten for godt til at være sandt - ik?

Med disse tre tips kan du hurtigt spare en masse penge og være miljørigtig på samme tid. En sand win-win-situation.


Dette indlæg er leveret af Spiir, der står bag en intelligent budget-app. I appen får du et detaljeret overblik over dit pengeflow og en masse andre fede features. Læn dig tilbage og få automatisk styr på dit forbrug og dine penge. Du kan downloade appen her.