Er der noget bedre end at rejse? Tage fri. Hoppe på en flyver. Kigge ud ad vinduet og et par timer senere lande på din drømmedestination, hvor du bare skal hygge dig, spise god mad og suge kulturen ind?

‘At rejse er at leve’ sagde en klog mand (læs: H. C. Andersen) engang, og hvor havde han dog ret.

Hvis du havde muligheden, ville du sikkert rejse meget mere. Hvem ville ikke det? Derfor giver dette indlæg dig fire hacks til at finde lidt ekstra gyser til at komme ud at rejse mere.

Swap din bolig

I stedet for at betale for et ‘pricy’ hotel, kan du bruge internettets gaver og undersøge, om du kan finde en boligswap?

Det betyder, at du finder en person på din drømmedestination, som ønsker at besøge Danmark. I bytter bolig og vupti, så har du ingen overnatningsudgifter.

Du kan finde boligswaps gennem Craigslist, forskellige Facebookgrupper eller gennem sider som Couchsurfing eller Home Exchange (hvor du dog skal købe et medlemsskab).

At swappe med succes kræver selvfølgelig lidt held og koordinering. Lykkes det ikke, kan du altid udnytte, at din bolig står tom og udleje den på Airbnb.

Drop højsæsonen

Der er masser af penge at spare, hvis du rejser uden for skolernes ferier - altså vinterferien, påskeferien, i juli-måned, efterårsferien og mellem jul og nytår. Priserne på hotel og fly er nemlig skruet godt i vejret, når skolerne holder ferie.

Forsøg dig med forlængede weekender i europæiske storbyer på andre tidspunkter af året. Hvad med en forlænget weekend i Rom i februar? Her er der færre turister, selvom foråret er kommet til byen, og du undgår at blive svitset af solens stråler, som ellers er tilfældet, hvis du tager afsted midt i sommerferien.

Undersøg lavpris-flyselskabernes hjemmesider og find de gode tilbud på flybilletter uden for skolernes ferie. 

Planlæg de gode oplevelser

Når du er på ferie, er du sikkert vild efter at opleve en hel masse: museer, udstillinger, guidede ture, fine restauranter. Og det skal du selvfølgelig også!
Men hvis du sætter dig for at undersøge og planlægge din tur i god tid, er der faktisk en del penge at vinde. Gå ind på museernes hjemmesider. Her er der god sandsynlighed for, at der er gratis indgang en dag om ugen. Planlægger du at besøge et museum på gratis-dagen, har du sparet et par hundrede kroner så let som ingenting.

Tænk i nye baner

Paris, London og New York er fede byer. Og fordi de er så populære, er priserne også derefter. Men det er ikke de eneste byer i verden! Hvis du udvider din rejsehorisont, kan du faktisk ‘spare penge’ på at tænke i nye baner og udvælge en anden, mindre hypet rejsedestination.

Hvad med Krakow i Polen? Eller Tallinn i Estland? Eller gode gamle Berlin, som dog også er populær, men stadig budgetvenlig? Mulighederne er mange!

Nu er det op til dig - med research, planlægning og lidt ‘out of the box’-tænkning, får du måske råd og plads til at komme mere ud at rejse, end du plejer.


Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer.