Der er mange fordele ved at bo alene! Men der er også en ulempe. At bo alene er langt dyrere, end at bo sammen med andre. Alene af den grund at der ikke er nogen at splitte de mange udgifter med. Licens, husleje, internet, og vi kunne blive ved.

Men hvis du ikke ønsker at opgive rollen som ‘king of your castle’ blot for at splitte udgifterne, har vi her fem lifehacks til dig, der bor alene.

Alliér dig med en madplan

Kender du det, at du står i supermarkedet, træt og med et stort, tomt hul i maven, du bare hurtigst muligt skal have fyldt ud? Inden du ser dig om, har der sneget sig alt for mange varer ned i din indkøbskurv, og oppe ved kassen må du af med et par hundrede kroner.

Niks, det scenarie hører ikke særlig godt sammen med en singleøkonomi på skinner. Og du kan snildt komme udenom de trætte, sultne ture i supermarkedet ved et simpelt trick: En madplan!

Her skal du planlægge, hvad du vil spise til aftensmad i løbet af ugen og købe ind derefter. Det kan spare dig for mange penge, madspild og langt hurtigere ture i supermarkedet, fordi du ved, hvad du går efter.

Tag initiativ til en madklub

Selvom en madplan kan være en smart løsning til dig, der bor alene, så er det nu også lidt kedeligt kun at købe ind og lave mad til én person. Her er en madklub win-win.

Det vil altså sige, at alt efter hvor mange venner, du kan finde til at joine din madklub, så går madklubben på tur. Den ene uge inviterer du på middag, hvor du betaler og kokkerer. Den næste uge er det en andens tur og så videre. Kvalitetstid med dine venner og mad, som andre har lavet og betalt? Perfekt kombination!

Tag initiativ til en madklub

Bliv en haj til genbrug

Leder du efter en ny sofa til din lejlighed? Find den brugt! Har du brug for en ny pande til at lave perfekte pandekager? Find den ubrugt-brugt, altså at du køber den brugt, men den er faktisk ikke brugt!  Skal du have et par nye sko til en fest? Find den brugt!

Kort sagt bugner det i vores forbrugssamfund med ting og sager, som folk køber, bruger (eller stiller ubrugt på loftet!) i en kort periode og herefter vil af med. Det kan komme dig til gode, for hvis du bare bruger lidt tid på at søge efter det, du leder efter, kan du helt sikkert finde det brugt til en brøkdel af nyprisen.

Ekstra indtjening gennem Airbnb

Det har aldrig været nemmere at udleje din bolig i en kortere eller længere periode med tjenester såsom Airbnb.

Så hvis det en måned kniber med at betale huslejen, kan du med fordel udleje din lejlighed et par dage og crashe på sofaen hos en ven eller hos din familie. Så laver du selvfølgelig lækker morgenmad på sengen til dem som tak ;-)

Tag på rejse i dine pengevaner

Det her er vores yndlings-hack, for vi ved hvor mange penge, der er at spare, hvis du bare bliver bevidst om, hvor dine penge ryger hen i første omgang! Med Spiir-appen skal du sætte tid af til at tage på rejse i dine pengevaner. Her kan du for alvor få øjnene op for, hvordan du bruger dine penge. Du finder måske ud af, at du bruger alt for mange penge på at gå på café. Eller på at købe nye sko.

Herefter kan du så tænke over, om det er den rigtige måde at prioritere dine penge på, eller om der er noget, du vil ændre. I sidste ende er det dit valg, hvordan du bruger dine penge, men det er jo helt klart fedest, at du bruger dine penge på det, der gør dig glad.

Og hvis det er at bo alene, så skal din måde at bruge penge på selvfølgelig understøtte det, så du har råd til at bo alene! Forhåbentlig kan ovenstående lifehacks hjælpe dig, så det ikke er et problem for din økonomi at være ‘king of the castle’.


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.