Den Almindelige Danske Lægeforenings Fond (DADL)

Fonden har til formål at støtte Den Almindelige Danske Lægeforening og dens medlemmer under vanskelige eller usædvanlige forhold, herunder til hel eller delvis finansiering af konflikter, der måtte opstå i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Fonden kan også støtte andre akademiorganisationer eller en sammenslutning deraf, med ydelser som lån. Fondens midler kan ligeledes bruges som sikkerhed for DADL's garantitilsagn i henhold til aftale om gensidig nordisk konfliktstøtte. Slutteligt kan fondens midler anvendes til sådanne særlige formål og opgaver som DADL, inden for foreningens rammer og til varetagelse af lægestandens interesser, til enhver tid måtte tage op.
Gennemsnitlig uddeling:
Ukendt

Ophold i gæstelejlighed i Sydfrankring for medlemmer af DADL


Vi støtter

  • Med et vederlagsfrit ophold af to ugers varighed i en lejlighed i Golfe Juan, en by ved Middelhavet nær Cannes. Lejligheden er fuldt udstyret til ophold af fire til seks personer
  • Udelukkende medlemmer af DADL
  • Med et ophold der skal gøre det muligt for dig at færdiggøre en oversigtsartikel til en disputats, ph.d.-afhandling, kapitel i lærebog, el.lign. inden for lægevidenskab. Ansøgninger vil blive prioriteret i den nævnte rækkefølge
  • Med ophold i perioden fra 1. januar til 31. december. Ansøgninger om ophold i månederne januar, februar, november og december vil blive prioriteret højt
Ansøgningsfrist:
24.09.2023


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Den Almindelige Danske Lægeforenings Fond (DADL) for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT