Find din motivation for legatsøgningen

Det første du skal spørge dig selv om, er, hvad du skal bruge et legat til. Du får ikke et legat til en vild bytur eller shopping med veninderne. Du skal selvfølgelig kunne argumentere for, hvorfor netop du bør få et legat. Ud fra dette grundlag er det også lettere at finde frem til de legater, du har mulighed for at søge. Mange legater er specifikt øremærket til bestemte uddannelsesretninger og formål som udlandsophold eller forskning inden for et bestemt område.

Tjek de store legater først

Vi har udviklet legatsiden på studerendeonline.dk, så du nu får et overblik over en række af de store legater, som ofte har løbende ansøgningsfrister. Mange af disse legater er ikke rettet mod specifikke studieretninger, hvilket gør det muligt for alle at søge. Vær dog opmærksom på, at disse legater også er de mest efterspurgte, og at det derfor ofte vil være nødvendigt at søge flere forskellige for at komme igennem nåleøjet.
Se den nye opsætning her.

Brug søgemodulet til at sortere

Hvis du går efter mere specifikke legater, så er det en god idé at bruge søgemodulet på sitet, hvor du kan sortere mellem din uddannelsesmæssige baggrund, formål med legatet og tidsfrister for ansøgningen. Det kan også være en god idé, at søge på det område du kommer fra eller bor, da mange legater er geografisk betinget. Derved kan du hurtigt finde frem til de legater, der kan have interesse for dig. Midt på siden finder du desuden en række legater, som snart har sidste ansøgningsfrist.

Få skrevet en ordentlig ansøgning

Det er vigtigt, at du fokusere på indholdet i din ansøgning, hvis du skal komme i betragtning til et legat. Du kan læse mere om den gode legatansøgning her. Hvis du har brug for inspiration, kan du finde tre eksempler på en ansøgning her:

Legatansøgning til hovedopgave, projekter og lignende

Legater til udlandsophold, praktik og lignende

Legater til studiestøtte generelt