Letter of Acceptance er det engelske term for dokumentationen for dit udlandsophold. Letter of Acceptance udstedes af din udenlandske uddannelsesinstitution og er dit bevis på, at du rent faktisk skal afsted til udlandet og læse.

Da det kan tage tid at få dokumentationen, er det essentielt at starte din ansøgning i god tid. De fleste fonde og legater kræver en såkaldt Letter of Acceptance, som udstedes af din udenlandske uddannelsesinstitution. Det er deres måde at sikre sig, at du ikke bare skal ud for at tage solbad, men faktisk skal studere. Så husk at spørge om dette dokument lige så snart, du bliver optaget og inden du starter på legatsøgning. Og mens du er i gang, så sørg for også at få en faglig beskrivelse med – nogle legater vil gerne vide, hvad du egentlig skal lave derude.

Kan du nå det?

Når du søger legater, kan fristerne ofte ramme dig som en uventet eksamen i den travleste del af din semester. Og det kan sagtens være, at du slet ikke har nået at få din Letter of Acceptance inden fristen for legatet udløber. Hvad gør du så?

Don't panic - tag fat i din danske uddannelsesinstitution. De fleste har et internationalt kontor, der kan skrive en bekræftelse på, at du skal afsted. Det fungerer som en midlertidig “jeg er på vej”-seddel, som fondene accepterer, så du kan sende din ansøgning afsted i tide.

Men husk, det er vigtigt at oplyse fonden om, at du er i venteposition. Forklar dem, at du sender Letter of Acceptance fra din udenlandske skole, så snart du får det. Hvis du bliver tildelt støtte, kan fonden endda vælge at give dig en betinget støtte – det betyder, at pengene først bliver udbetalt, når du har sendt det manglende dokument. Så husk at følge op, så du ikke ender med et “tak, men nej tak” fra din kommende støtte!

Find legater her - held og lykke i din legatsøgning!