Det Obelske Familiefond

Det Obelske Familiefond er en erhvervsdrivende fond, som støtter almennyttige projekter inden for Unges mentale sundhed, Samtidskunst, Klassisk musik og Udvikling i Nordjylland.

UNGES MENTALE SUNDHED: Det Obelske Familiefond støtter projekter, som hjælper udsatte unge i alderen 15-30 år til øget livsglæde, robusthed og trivsel. Vi tror på, at unge kan finde deres vej i livet ved at indgå i samfundet via meningsfulde relationer og positive fællesskaber, der styrker den enkeltes handlekraft på vej mod fx uddannelse og beskæftigelse. Fondet ønsker derfor at bidrage til initiativer, der understøtter et langsigtet mål om at hjælpe udsatte unge til at mestre deres eget liv.

SAMTIDSKUNST OG KLASSISK MUSIK: Det Obelske Familiefond støtter samtidskunst og klassisk musik. Fondet ønsker, at den bedst mulige kvalitet skal være tilgængelig for flest mulige. Vi tror på, at kunst og klassisk musik af høj kvalitet kan inspirere og udfordre både det enkelte menneske og samfundet. Og at kunst og klassisk musik kan medvirke til at bringe mennesker af forskellige sociale, økonomiske og etniske baggrunde sammen i nye fællesskaber.

UDVIKLING I NORDJYLLAND: Det Obelske Familiefond har sine rødder i Aalborg, og fondet ønsker fortsat at yde en særlig indsats i det nordjyske område gennem et tæt regionalt samarbejde.Nordjylland er først og fremmest omfattet af den nationale strategi for de almennyttige uddelinger og dens to indsatsområder: Unges mentale sundhed, Samtidskunst & Klassisk Musik. I et bredere perspektiv ligger den fortsatte udvikling af Nordjylland os på sinde og vi interesserer os derfor for kulturelle og sociale initiativer, der kan være med til at tiltrække både arbejdskraft, beboere og besøgende.
Gennemsnitlig uddeling:
130 mio. kr. pr. år

Unges mentale sundhed


Vi støtter

 • Projekter, som hjælper udsatte unge i alderen 15-30 år til øget livsglæde, robusthed og trivsel
 • Projekter, der øger udsatte unges muligheder for at finde deres vej i livet gennem meningsfulde relationer og positive fællesskaber
 • Konkrete indsatser og direkte hjælp til udsatte unge mennesker med et langsigtet mål om at hjælpe dem til at mestre deres eget liv
 • Projekter af høj faglig kvalitet, der bygger på dokumenteret viden inden for området
 • Afprøvede indsatser eller nytænkende udviklingsprojekter

Vi støtter IKKE

 • Velfærdskerneopgaver, der løftes af stat, region og kommune
 • Tilbud til brede ungemålgrupper fx almene forenings- eller sportstilbud
 • Formidlingsprojekter, kampagner eller tidsskrift- og bogudgivelser
 • Forskning
 • Rent privatøkonomiske formål
 • Allerede gennemførte projekter
 • Indsatser udenfor Danmark
 • Bygge- renoverings- eller restaureringsprojekter
 • Anskaffelse af materialer, redskaber og udstyr
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Det Obelske Familiefond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT