Udlandsophold, praktik og studierelevant erhvervserfaring. Det kan være svært at nå det hele på de fem år, en uddannelse er normeret til. Men med AIESEC har du en mulighed for at kombinere alle tre ting i ét forløb. Den internationale, upolitiske non-profit organisation, AIESEC, formidler internships inden for områderne management, development, education og technology. Og hvad betyder så det?

Internship

Et internship er groft sagt en form for betalt praktikophold. Ofte er der tale om meget strukturerede og i den grad lærerige forløb. Nogle af de områder, AIESEC formidler internships inden for, er business administration, marketing, human ressources, NGO'er i udviklingslande, software development og sprogundervisning. Internships er i modsætning til mange danske praktikpladser lønnede. Det er ikke noget, du bliver rig af, men lønnen er stor nok til at dække omkostninger til kost og logi.

Optagelse i organisationen

For at benytte sig af AIESEC skal man være medlem og derefter optages som intern. Det koster 100 kroner om året at være medlem og 2500 kroner at komme af sted på et internship, hvilket i langt de fleste tilfælde også dækker omkostningerne for kost og logi under opholdet. Af de 2500 kr kan de 500 kr desuden refunderes når man kommer hjem, hvis man skriver en rapport om sit ophold og sine oplevelser. Der er ingen tvivl om, at planlægningen af et internship er en hel del lettere hvis man gør brug af AIESEC. Udover at hjælpe med selve formidlingen finder de også en passende bolig til dig og hjælper med alle de praktiske ting som visum, arbejdstilladelse osv. Transport til landet er dog for egen regning. Når du søger om at blive optaget i AIESEC, kommer du først til en samtale, hvor man finder ud af, om du er egnet til et internship i udlandet. Man kan sammenligne det med, når man søger en praktikplads herhjemme, hvor man jo også skal til samtale og 'ansættes'. Herefter forsøger AIESEC at finde en passende virksomhed til dig. Det kan tage fra seks uger til seks måneder, men oftest tager det højst to måneder. Hvis AIESEC ikke finder en virksomhed, der passer til dine ønsker, får du refunderet dine penge.

En international organisation

AIESEC er en international, upolitisk non-profit organisation, der er drevet af studerende i mere end 110 lande. Organisationen blev stiftet i 1948 og har som formål at udvikle individer, som er socialt ansvarlige og kulturelt forstående, til at blive kvalificerede ledere. Dette gøres blandt andet ved at udveksle studerende til lærerige oplevelser i andre kulturer.

AIESEC i Danmark

Her i landet er der lokalgrupper fordelt ud på de fleste universiteter og handelshøjskoler. Lokalgrupperne arbejder med at finde danske virksomheder, der vil modtage en studerende fra et andet land, tilbyde reelle arbejdsopgaver og samtidig give den studerende et kig ind i dansk kultur og erhvervsliv. Derudover er lokalgrupperne koncentreret om at finde egnede velkvalificerede studerende her fra landet, som kunne tænke sig et indholdsrigt ophold i en virksomhed i udlandet. I København hedder lokalafdelingen AIESEC UNIC og udgøres af studerende fra henholdsvis RUC, DTU og Københavns Universitet.

Frivillige arbejde i AIESEC

Som medlem af AIESEC kan du også vælge at arbejde frivilligt i forskellige stillinger inden for AIESEC, og det kan være en god mulighed for at udvikle kompetencer og skabe sociale kontakter, der kan vare hele livet. En frivillig stilling i AIESEC er desuden en rigtig god måde at få udviklet lederegenskaber på, hvilket bliver sat i fokus, både gennem arbejdet, men også i forskellige seminarer og konferencer, man som medlem får adgang til.

Informationsmøder

AIESEC afholder jævnligt informationsmøder, så hvis du synes et internship lyder som noget for dig, eller du gerne vil prøve kræfter med en af de mange frivillige stillinger, kan du komme til et infomøde nær dig og høre mere. Se mere - og ansøg evt. om medlemskab - på www.aiesec.dk.