Inden du sætter pennen til papiret, eller måske snarere fingrene til tastaturet, så bør du gøre lidt forarbejde først:

  1. Læs praktikopslaget grundigt – hvis der er et opslag. Tjek arbejdsopgaverne og beskrivelsen af praktikforløbet, og vurdér, om det stadig lyder spændende for dig.

  2. Søger du uopfordret? Tjek virksomhedens profil og statistik over tidligere job og praktikpladser for at se, om de har ansat lignende typer praktikanter før.

  3. Forstå virksomheden – Læs op på hvad de laver, og hvilke produkter eller tjenester de tilbyder. Det ser ikke godt ud, hvis du til samtalen ikke aner, hvad virksomheden handler om.


Når du har gjort dit forarbejde
, så bør din ansøgning som minimum indeholde:

  1. Hvorfor denne virksomhed? Det er altid interessant for en virksomhed at høre, hvorfor lige deres arbejdsplads er kommet i dit søgelys. Er det andet end opgaverne? Størrelsen af virksomheden? Branchen? Grøn profil? Kom gerne med et par stikord til, hvorfor du har valgt at sende ansøgningen til lige den arbejdsplads. NB: Udsagn som "Min deadline nærmer sig, og I har stadig en ledig praktikplads" virker nok ikke så positivt i denne sammenhæng.

  2. Hvad kan du, og hvordan vil du bruge det? Beskriv dine relevante kompetencer og hvordan de passer til de opgaver, virksomheden har. Du behøver ikke liste alle dine kurser og færdigheder (det kan du bruge dit CV til) – fokusér på dét, der er mest relevant.

  3. Hvad vil du gerne lære? Fortæl hvilke opgaver der motiverer dig mest, og hvilken erfaring du håber at få via praktikopholdet. Ikke alle opgaver er skabt lige, og det er virksomhederne godt klar over. Et par sætninger om dine egne fokusområder hjælper med at afstemme virksomhedens forventninger med dine egne.

  4. Hvem er du? Din faglige profil står ikke alene. I alle slags virksomheder kommer du uundgåeligt til at omgås andre mennesker. 😉 Brug derfor gerne et par sætninger til at beskrive dig selv som person - det hjælper din potentielle praktikplads med at vurdere, hvor godt du vil passe ind i deres dagligdag.

Er du parat til at søge? Så tjek vores omfattende liste over aktuelle ledige praktikpladser samt virksomheder, der tilbyder ledige praktikpladser lige nu. God fornøjelse - og held og lykke med praktiksøgningen!