Fonden af 1. december 1997

Fondens formål er at eje anparter i selskabet ApS KBUS 17 nr. 1199, Esplanaden 6-8, 1263 København K (reg.nr. ApS 239.962), at udøve en bestemmende indflydelse over dette selskab, at understøtte selskabet ApS KBUS 17 nr. 1199 i form af udlånsvirksomhed til dette selskab, at eje aktier, anparter eller andre former for ejerandele i selskaber med begrænset hæftelse, jvf. Lov om erhvervsdrivende fonde § 1 stk. 2, at engagere sig i virksomhedsdrift, herunder køb af fast ejendom til såvel beboelses- som erhvervsformål jvf. Lov om erhvervsdrivende fonde § 1 stk. 2, at yde støtte, herunder uddannelsesstøtte og lån, til personer, der er familiært relaterede til Fondens stifter, at yde støtte, lån til nuværende og forhenværende deltagere i parlamentarisk, politisk arbejde, som er økonomisk trængende, og at yde støtte til danske statsborgere, der ikke længere kan opretholde, den levestandard, som hidtil har været deres, f.eks. som følge af ulykkestilfælde, uarbejdsdygtighed på grund af sygdom, eller som følge af uoverstigelige personlige økonomiske problemer. Personer, der enten er ansat eller har været ansat i de selskaber eller virksomheder, som Fonden engagerer sig erhvervsmæssigt i, har absolut fortrinsret. Støtte kan også ydes til de efterladte.
Gennemsnitlig uddeling:
4 mio. kr. pr. år

Danske statsborgere, der har oplevet uoverstigelige økonomiske problemer


Vi støtter

  • Fortrinsvis danske statsborgere, der ikke længere kan opretholde den levestandard, som hidtil har været deres, f.eks. som følge af ulykkestilfælde, uarbejdsdygtighed på grund af sygdom eller som følge af uoverstigelige økonomiske problemer
  • Ved individuelle ansøgninger fra personer og organisationer, der selv formidler hjælp og støtte indenfor rammerne af Fondens formål

Vi støtter IKKE

  • Ansøgere, og børn af ansøgere, der allerede har modtaget legat fra Fonden
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Fonden af 1. december 1997 for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Move On Career
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Sådan skriver du en god legatansøgning
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Redaktionen, redigeret 2015
8 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Redaktionen, redigeret 2015
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Redaktionen – redigeret 2015
Den gode legatansøgning
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik. Accepter
HPT