Region Syddanmark

Region Syddanmark uddeler en række puljer, der yder støtte til bl.a. forskning, tværgående forskningsprojketer, kultur og ungdomsuddannelsesinstitutioner.
Gennemsnitlig uddeling:
Ukendt

Tværgående forskningsprojekter uden strategisk binding i Region Syddanmark


Vi støtter

 • Tværgående forskningsprojekter uden strategisk binding i Region Syddanmark
 • Ansøgere, som er ansat/ansættes på en af følgende enheder i/beliggende i Region Syddanmark: OUH Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus, Sygehus Lillebælt, Sygehus Sønderjylland, Sydvestjysk Sygehus, Psykiatrisygehuset samt det præhospitale område
 • Ansøgere, som er ansat i: kommunen, almen praksis, andet sygesikringsområde, anden institution beliggende i Region Syddanmark som f.eks. Syddansk Universitet
 • Tværgående forskning med høj relevans for Region Syddanmarks patienter og sundhedsvæsen
 • Forskning, der foregår på tværs af sygehuse, fag og sektorer
 • Tværgående forskningsprojekter inden for sundhedsvæsenet i Region Syddanmark, som har fokus på sygehusenes funktion og opgaver, herunder de opgaver der løses i samarbejde med andre sektorer
 • Konkrete forskningsprojekter, og ikke opbygning af forskningsmiljøer/enheder eller udviklingsprojekter og lignende
 • Følgende forskningsindsatsområder: ulighed i sundhed, sundhedstjenesteforskning, implementering af forskning og tværsektorielt samarbejde
 • Enkelte forskningsprojekter, der foregår som et samarbejde mellem forskere på mindst 2 sygehusenheder (se nedenfor) eller mellem forskere på en syghusenhed og en anden sektor. For yderligere information henvises til "Opslag" i nødvendige dokumenter
 • Som udgangspunkt kun en medfinansiering
 • Projekter inden for en ramme på 3 år
 • Opstartsprojekter
 • Aflønning af personale
 • Til drift og til drift af tværgående ph.d. studier
 • Finansiering af forskningsinfrastruktur (forskningsinfrastruktur omfatter her apparatur, udstyr, adgang til laboratoriefaciliteter og forsøgsanlæg, støtte og rådgivning inden for f.eks. men ikke kun databaser, registre, biblioteksfunktioner, IT, datahåndtering, biobankfunktion, statistik og Good Clinical Practice, forsøgs- og laboratorieanalyser m.v.)
 • Med betalt orlov til forskere
 • Møder, konferencer og transport samlet højst DKK 10.000
 • Publikationsudgifter herunder sprogrevision samlet højest DKK 20.000
 • Finansiering af overhead 3,1 %

Vi støtter IKKE

 • Ph.d.-løn
Ansøgningsfrist:
19.03.2024


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Region Syddanmark for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT