Ny på StuderendeOnline? Opret dig!

Realdania

Realdania er en forening. Vi arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Vores filantropiske arbejdsfelt er det byggede miljø, forstået som byen, byggeriet og bygningsarven. Vi arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Vores tilgang til det filantropiske arbejde er problemorienteret.
Gennemsnitlig uddeling:
985 mio. kr. pr. år

Fremme af bæredygtige byer - Realdania


Vi støtter

 • Fremme af bæredygtige byer
 • Udviklingen af mere bæredygtige byer, så de bliver en attraktiv ramme for menneskers liv og trivsel, altså med mål for at understøtte byens rolle som dynamo for hele samfundets udvikling på et bæredygtigt grundlag. Forandringerne skal udnyttes positivt
 • Ud fra et spænd lige fra at understøtte bymidten og dermed den lokale økonomi, styrke sociale og kulturelle fællesskaber, fremme den sociale sammenhængskraft ved at sætte ind i de udsatte boligområder og til at udvikle grønne løsninger, der reducerer klimapåvirkningen og gør os klar til en fremtid med et ændret klima
 • Ud fra bestemte udfordringer og indsatser, se evt. "Filantropiske mål" i Nødvendige dokumenter. Vi arbejder med seks filantropiske mål og seks initiativer, der har fokus på at løse vigtige samfundsudfordringer og -problemer. "Fremme af bæredygtige byer" er et af dem
 • Kun projekter der har tilknytning til det byggede miljø og er almennyttige

Vi støtter IKKE

 • Rent privatøkonomiske formål
 • Rent erhvervsmæssige formål
 • Rent partipolitiske formål
 • Rent sociale formål
 • Rent sundhedsmæssige formål
 • Rent undervisningsmæssige formål
 • Rent humanitære formål
 • Rent religiøse formål
 • Rent underholdningsmæssige formål
 • Rent idræts- og fritidsmæssige formål
 • Rent infrastrukturelle formål
 • Projekter, der klart falder uden for vores formål. F.eks. studierejser, stipendier, udlandsophold m.v. for studerende, tilskud til idrætsforeningers stævner og lignende aktiviteter, tilskud til bogudgivelser, der er uden tilknytning til det byggede miljø, renovering af privates boliger m.v.
 • Andre fonde/organisationer, der støtter de samme projekter, som vi selv yder tilskud til
 • inventar, møbler, kunst og lignende, med mindre det er en naturlig integreret del af en bygning
 • Studierejser, uddannelse, ferieophold m.v. selvom der er en eller anden form for relation til det byggede miljø. Vi kan kun give støtte til rejser, hvis der er tale om studierejser, som er uløseligt forbundet med et støtteværdigt projekt i Danmark
 • I alle tilfælde, se evt. "Filantropiske mål" for undtagelser
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Realdania for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT