Mogens Edvard Nørrebusk Clausens Mindefond

Mindefondens formål er at yde støtte til almennyttige formål med følgende tilføjelse.

Da stifteren Mogens Nørrebusk Clausen selv var motorcyklist, herunder i levende live gjorde en indsats for at minimere trafikuheld/personskader og gerne ville støtte tilskadekomne motorcyklister, vil Mindefonden eksempelvis kunne yde økonomisk støtte til motorcyklister, som uforskyldt eller selvforskyldt er kommet til skade på motorcykel, således skadelidte uafhængig af støtte fra familie, venner, m.m. kan opretholde en hverdag tilnærmelsesvis svarende til før ulykken, f.eks. økonomisk støtte til pleje og anden understøttende hjælp og således skadelidte kan forblive i eget hjem og bolig. Skadelidte motorcyklisters ægtefæller, registrede partnere, samlevere, børn og andre nærtstående, hvor der skal tages afsæt i, at støtten skal komme skadelidte til gode, f.eks. således at skadelidtes ægtefælle/samlever, børn og andre nærtstå-ende kan støttes økonomisk med henblik på, at de får mulighed for at kunne yde skadelidte pleje, understøttende aktiviteter, m.m., og/eller at skadelidte kan for-blive i eget hjem og bolig. Og arvinger, ægtefæller, registrede partnere, samlevere, børn og andre nærtstående til motorcyklister, som er afgået ved døden efter ulykke ved kørsel på motorcykel, og hvor de efterladte på grund af motorcyklisten er bortgået ved døden mangler afdødes pleje, understøttende aktiviteter, m.m. for at kunne forblive i eget hjem og bolig.

Ovenstående er blot eksempler på, hvad Mindefonden eventuelt kan yde støtte til, dvs. Mindefonden kan også yde støtte til andre almennyttige formål.
Gennemsnitlig uddeling:
Ukendt

Almennyttige formål


Vi støtter

  • Almennyttige formål
Ansøgningsfrist:
28.01.2024


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Mogens Edvard Nørrebusk Clausens Mindefond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT