Tømmerhandler Johannes Fogs Fond

Fonden er en erhvervsdrivende fond og har som formål gennem uddeling af legater at yde støtte til almennyttige og almenvelgørende formål samt at yde støtte til forbedring af miljøet og samfundsudviklingen.
Gennemsnitlig uddeling:
4.4 mio. kr. pr. år

Almennyttige formål, forbedring af miljøet og samfundsudvikling


Vi støtter

 • Formål og projekter, hvor den økonomiske støtte kan få betydning for en større personkreds, og i begrænset omfang enkeltpersoner, herunder:
 • Hjælpeorganisationer og indsamlinger
 • Patient- og sygdomsforeninger, handicaporganisationer, behandlingssteder og medicinsk forskning
 • + Med prioritet behandlingssteder og forskning med projekter inden for kvalitetsudvikling af kvaliteten af sundhedsvæsenet, der gerne hjælper patienter umiddelbart, og som ikke allerede får støtte af store fonde eller kan finansieres af industrien
 • Kulturelle formål, bl.a. museer, teatre, orkestre, kor, dansegrupper, kunstnersammenslutninger, kunst- og musikforeninger, festivaler, kirker samt udgivelser
 • Sociale formål, bl.a. vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og skoler, institutioner inden for ældreområdet samt sports- og fritidsklubber og spejdergrupper
 • + Fonden prioriterer projektorienterede ansøgninger, herunder støtte til forbedring af fysiske faciliteter og udstyr
 • Med prioritering af konkrete projekter, som er forankret i de lokalområder, hvor Johannes Fog A/S har forretningssteder
 • Med økonomisk håndsrækning til personer med behov for hjælp, og som støtte til uddannelsesformål

Vi støtter IKKE

 • Studierejser, med mindre de er inden for prioriterede områder
 • Almindeligvis drift
Ansøgningsfrist:
24.11.2024


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Tømmerhandler Johannes Fogs Fond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Virksom - a-kasse og faglig organisation for selvstændige
HPT