Ny på StuderendeOnline? Opret dig!

Thomas B. Thriges Fond

Thomas B. Thriges Fond yder støtte til to formål: 1) projekter, der er til gavn for dansk erhvervsliv, primært industri og håndværk samt 2) med uddannelseslegater til videregående supplerende erhvervsmæssig uddannelse ved udenlandske universiteter.
Gennemsnitlig uddeling:
2.6 mio. kr. pr. år

Projekter inden for industri og håndværk til gavn for erhvervslivet


Vi støtter

  • Projekter inden for industri og håndværk til gavn for erhvervslivet
  • Fremme af videnskabelige og uddannelsesmæssige formål, der har betydning for erhvervslivets trivsel og/eller ved støtte på anden måde til institutioner, foretagender eller personer, hvis virksomhed af fondsbestyrelsen skøn­nes at have betydning for erhvervslivet
  • Uddannelses- og forskningsinstitutioner, uddan nelsesfaglige fo­r­eninger og organisationer, museums- og lignende oplysningsvirksomhed til brug for kam­pagner, særudstillinger, konferenceafholdelse, anskaffelse af teknisk udstyr og lign.
  • Naturfaglige og erhvervsfaglige områder
  • Forskningsinstitutioner, som generelt efterlever Uddannelses- og Forskningsministeriets Danish Code of Conduct for Research Integrity
  • I enkelte tilfælde med mere end DKK 100.000

Vi støtter IKKE

  • Sædvanligvis ikke inden for det medicinske, biotekniske, økonomiske eller bygge-/byg­ningstekniske område
  • Prototypefremstilling, produkt-/pro­duk­tions­mod­ning eller virksomhedsopstart
Ansøgningsfrist:
21.09.2024


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Thomas B. Thriges Fond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT