Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 har til formål at yde økonomisk støtte til dansk kunst og kultur, herunder arkitektur, design og kunsthåndværk. Fonden yder primært støtte til udvikling og formgivning af nye produkter inden for design, kunsthåndværk og arkitektur, eventuelt i form at arbejdslegater samt til prototyper og produktudvikling, eventuelt i samarbejde med en producent. Herudover støtter fonden sekundært formidling af bøger og kataloger, film og levende billeder, der fremmer udbredelsen af dansk design, kunsthåndværk og arkitektur, udstillinger, messer mv. af design, kunsthåndværk og arkitektur i ind- og udland samt arbejds- og rejselegater til kunstnerisk virke, ligeledes inden for arkitektur, design og kunsthåndværk.
Fonden uddeler desuden legater på 100.000 kr. som påskønnelse af modtagerens arbejdsindsats og virke, et hæderslegat på 400.000 kr. samt rejselegater på 25.000 kr. til afgangselever fra uddannelsesinstitutioner inden for arkitektur, design og kunsthåndværk, hvilke uddeles af uddannelsesinstitutionerne.
Gennemsnitlig uddeling:
4 mio. kr. pr. år

Arkitektur, design og kunsthåndværk i Danmark


Vi støtter

  • Arkitektur, design og kunsthåndværk i Danmark, herunder
  • Enkeltpersoner, firmaer, foreninger, institutioner og lignende
  • Primært udvikling og formgivning af nye produkter inden for design, kunsthåndværk og arkitektur
  • Prototyper og produktudvikling, eventuelt i samarbejde med en producent
  • Sekundært - formidling af bøger og kataloger, film og levende billeder, der fremmer udbredelsen af dansk design, kunsthåndværk og arkitektur
  • Sekundært - udstillinger, messer mv. af design, kunsthåndværk og arkitektur i ind- og udland samt arbejds- og rejselegater til kunstnerisk virke inden for arkitektur, design og kunsthåndværk
  • Projekter med særlig kunstnerisk kvalitet og udtryk men også nyskabende og eksperimenterende projekter inden for arkitektur, design og kunsthåndværk
  • Generelt kunstnerisk virke, med arbejds- og rejselegater inden for arkitektur, design og kunsthåndværk

Vi støtter IKKE

  • Aktiviteter, der har fundet sted, inden bestyrelsesmødet afholdes
  • Studerende
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerCA A-kasse - gratis studiemedlemskab

Tips & råd til legatsøgning

Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT