Karen Elise Jensens Fond

Karen Elise Jensens Fond yder økonomisk støtte til lægevidenskaben ved at støtte forskning i forebyggelse, diagnostik og behandling af sygdomme.
Fonden har tre hovedområder: Maligne blodsygdomme, Nyresygdomme og Hjertesygdomme.
Internationale sundhedsprogrammer er også et vigtigt indsatsområde for Fonden, der har støttet og udviklet sundhedsprogrammer i Peru, Grønland og Rwanda, og senest et børnevaccinationsprogram i Guinea-Bissau.
Gennemsnitlig uddeling:
20 mio. kr. pr. år

Forskning, herunder i forebyggelse, diagnostik og behandling af sygdomme


Vi støtter

 • Lægevidenskabelig forskning, herunder forskning i forebyggelse, diagnostik og behandling af sygdomme, navnlig indenfor områderne leukæmi, nyre- og hjertesygdomme
 • Maligne blodsygdomme, nyre- og hjertesygdomme på skift. F.eks. er det nyresygdomme i 2018, hjertesygdomme i 2019 og maligne blodsygdomme i 2020
 • Også meget gerne bredt perspektiverende og tværgående projekter
 • Fortrinsvis projekter, der udgår fra eller er i samarbejde med sundhedsvidenskabelige institutioner i Jylland og på Fyn
 • Projekter der er nytænkende, hvor Danmark allerede er på forkant og har komparative fordele med hensyn til forskningsinfrastruktur, f.eks. registerdata, sammenlignet med andre lande
 • Projekter, der løser en faglig problemstilling på en ny måde
 • Flerårige projekter
 • Projekter med tværfagligt indhold og samarbejdsprojekter mellem flere centre i Danmark (evt. også med nordisk eller bredere internationalt netværk) vil alt andet lige foretrækkes
 • Lønmidler til VIP og TAP samt til apparatur
 • Drift. Omkostninger til f.eks. prøver, scanning osv. skal opføres som specifikke beløb i ansøgningen

Vi støtter IKKE

 • Ansøgninger fra studerende
 • Studierejser eller rejser til faglige kongresser
 • Kulturelle og sociale ansøgninger, fx til kunst, kultur, teater, værdigt trængende, sport, bevægelses-hæmmede, syge m.v.
 • Generelle ansøgninger fra organisationer
Ansøgningsfrist:
01.04.2021


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Karen Elise Jensens Fond for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Move On Career
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Sådan skriver du en god legatansøgning
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Redaktionen, redigeret 2015
8 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Redaktionen, redigeret 2015
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Redaktionen – redigeret 2015
Den gode legatansøgning
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil

Vi benytter cookies til bedre brugeroplevelse, statistik, sociale medier og markedsføring via tredjepart. Læs vores cookie- og privatlivspolitik her.

accepter

HPT