Lensgreve Karl Wedells og Comtesse Agnes' Stiftelse

Formålet med fonden er at understøtte trængende medlemmer af den Wedell-Wedellsborgske slægt eller værdigt ægtefødt afkom af familien og understøtte beboere på det tidligere grevskab Frijsenborg, eller er eller har været bruger af ejendomme tilhørende det tidligere grevskab Wedellsborg eller ejeren af Wedellsborg Hovedgård. Fonden går under dette navn efter fusion med Lensgreve Karl Wedell og Hustry Rosa, født Kroghs legat.
Gennemsnitlig uddeling:
85 td. kr. pr. år

Slægt eller andre med tilknytning til Wedellsborg og Frijsenborg


Vi støtter

  • Trængende enker eller medlemmer af den Wedell-Wedellsborgske slægt eller værdigt ægtefødt afkom af familien, hvis fader eller moder er født Wedell, efter de i fundatsens §5 nærmere fastsatte regler, (tidl. Lensgreve Karl Wedells Stiftelse)
  • Beboere på det tidligere grevskab Frijsenborg, som af bestyrelsen anses for værdige hertil, og som opfylder de i §6 i fundatsen nærmere fastsatte regler, (tidl. Comtesse Agnes’ Stiftelse)
  • Personer, der ikke modtager eller har modtaget kontanthjælp efter bistandsloven, herfra er dog undtaget sygehjælp og som er født i Husby, Tanderup, Sandager, Kerte, Føns, Ørslev,Udby, Balslev, Gamborg og Bogø sogne
  • Personer, der ikke modtager eller har modtaget kontanthjælp efter bistandsloven, herfra er dog undtaget sygehjælp, og som er eller har været bruger af ejendomme tilhørende det tidligere grevskab Wedellsborg eller ejeren af Wedellsborg Hovedgård, samt enker efter sådanne
  • Personer, der ikke modtager eller har modtaget kontanthjælp efter bistandsloven, herfra er dog undtaget sygehjælp, og som er eller har været ansat hos besidderen, eller enker efter sådanne, af det tidligere grevskab Wedellsborg eller ejeren af Wedellsborg Hovedgård, herunder skovarbejdere
Ansøgningsfrist:
01.05.2020


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Lensgreve Karl Wedells og Comtesse Agnes' Stiftelse for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte
Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold...Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende
Move On Career
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Sådan skriver du en god legatansøgning
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Redaktionen, redigeret 2015
8 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 8 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Redaktionen, redigeret 2015
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende
Redaktionen – redigeret 2015
Den gode legatansøgning
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2015
Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik. Accepter
HPT