Ny Carlsbergfondet


Ny Carlsbergfondet er en privat og uafhængig kunstfond. At virke til bedste for kunsten i stifternes fædreland er kernen i fondets fundats, der blev underskrevet den 20. januar 1902 af brygger Carl Jacobsen og hustru Ottilia Jacobsen.
Ved kunst forstås ikke blot billedkunst, men også kunstindustri, arkitektur og havekunst -og i øvrigt kunst i bredeste forstand, dvs. også hvor billedkunstneriske udtryk forbinder sig med beslægtede kunstformer og sammenhænge.
Fondet, hvis fundats og virke stadig er præget af Carl Jacobsens lidenskab og handlekraft, arbejder for at fremme kunstens betydning i det danske samfund med den overbevisning, at kunst kan berige menneskelivet og vores verden. Fondet ønsker at være en dynamo i synliggørelsen af kunst som en kraft, der kan skabe kritiske borgere med et nuanceret blik på verden.
Gennemsnitlig uddeling:
120 mio. kr. pr. år

Udsmykningsopgaver


Vi støtter

  • Udsmykninger, hvor fondet i dialog med en given institution beder en kunstner frembringe et nyt værk (eller en serie kunstværker, en installation, etc.) til en given offentlig sammenhæng
  • Eller deponeringer, hvor fondet placerer værker, der af bestyrelsens tre kunstfaglige medlemmer allerede er indkøbt på udstillinger eller auktioner (disse indkøbte værker opbevares på fondets lagre, indtil de placeres på institutionerne)
  • Således at fonden går aktivt ind i, hvad der skal ophænges/opstilles – og hvem kunstneren er. Institutionerne vælger principielt ikke selv, hverken værker eller kunstnere til at udføre opgaven. Institutionerne afgør i sidste ende, om et udsmykningsforslag er egnet, men det sker i tæt dialog med fondet. Når der er tale om større udsmykninger, udarbejdes der normalt et skitseprojekt (som fondet honorerer kunstneren for uanset det endelige udfald)

Vi støtter IKKE

  • Udsmykningsprojekter, hvortil der på forhånd er udpeget en kunstner
  • Drift af andre museer eller institutioner
  • Kunstneres værkproduktion, studierejser eller udstillinger
Ansøgningsfrist:
Løbende


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Ny Carlsbergfondet for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationerTips & råd til legatsøgning

Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb...Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2021)
10 råd om legatsøgning
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career, (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Redaktionen – redigeret 2021
Gode råd til legatansøgningen
Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om, hvordan man skriver en god ansøgning.
Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2021
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen.
Sarah Piil
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Legater på studerendeonline.dk
Antallet af legatansøgere er meget lavt i forhold til udbuddet af legater. Det skyldes manglende viden og forvirring i selve legatsøgningen.
Niklas Ingerslev, redigeret (Redaktionen) 2015
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Virksom - a-kasse og faglig organisation for selvstændige
HPT