Måske har du gang på gang oplevet, at vennerne finder items billigere end dig. Eller synes du ganske enkelt, at shopping er blevet til et ræs uden lige og uden nogen former for social samvær? Heldigt for dig er shopping mere end gode, gamle "gå-i-butikker".

Shoppingoplevelser er ikke længere lig med byernes butikker. Det er meget mere end det. Gode shoppingoplevelser er mere end outlets, genbrugsbutikker og lørdagsspurten i butikkerne efter lønningsdag. I dag bliver du ikke bare udsat for mode, når du vælger at bladre i et magasin, vinduesshoppe på vej til universitet eller når du søger inspiration blandt dine medstuderende. Internettet er stedet, hvor du konstant bliver mødt af moden.

Rådene i artiklen "Når shopping er din guilty pleasure" er gode. Men der er flere måder for dig på SU at finde frem til billig og trendy mode. Andre måder at foretage din shopping på. Online er et af de svar, der ligger lige til højrebenet.

Det digitale univers

Det vælter frem med online butikker. Og særligt inden for modeindustrien er det plausibelt at påstå, at du kan finde alt. Online shopping fokuserer på det ubegrænsede udbud - og det er derfor ikke længere en absolut nødvendighed at tage turen i dine yndlingsbutikker for at finde nye items. Det kan klares fra sofaen, når du slapper af om aftenen. Eller når du trænger til at slå hovedet fra et øjeblik, når du tilbringer en lang dag på læsesalen.

Fordi udbuddet af butikker er så enormt stort, kan det være svært at vide, hvor det er bedst at handle. Er du personen med få brands, du holder dig trofast til, så har langt størstedelen egne webshops. Måske er mærket ikke af så stor betydning for dig. I sådanne tilfælde er kendte shops som Zalando.dk, Boozt.com og Nelly.com gode valg. Udbuddet er enormt stort, servicen i top og leveringstider oftest på maksimum et par dage.

Prisvenlig online shopping

Du sparer tid, når du handler online. En anden ting, du også kan spare, er penge. Hvor udsalget i butikkerne er afgrænset til to gange årligt, kan du altid finde udsalg online. Og selv hvis du forelsker dig i en kollektionsnyhed, der ikke er på udsalg, er den stadig tit billigere end i butikkerne. Enten fordi webshoppen har valgt at prissætte varen lavere end i butikken, eller fordi du ligger inde med en rabatkode til shoppen.

Når du handler på de store webshops er det en god idé altid at holde øje med rabatsider, som rabatkoder.com. Du kan næsten altid finde gyldige rabatter til mange danske og internationale webshops.

Priserne kan variere

Trenden er derfor også at benytte sig af prissammenligningssites. Websites hvor du har muligheden for at finde dét sted på Internettet, hvor varerne er billigst. Ideen findes både til fysiske butikker, der sælger mode online og til deciderede webshops.

Søger du blandt danske butikker er miinto.dk den mest kendte; den internationale udgave hedder farfetch.com, som fokuserer på highend brands og luksusbutikker i hele Europa og USA. For webshop-delen findes en shoppingportal som katoni.dk, der samler alle de store webshops. Den amerikanske udgave hedder Shopstyle.com, og indeholder især de anerkendte luksusbutikker og designershops.

Online genbrug

En kombination af online shopping, genbrug og aktion? Det er enormt oppe i tiden at købe brugt. Så går du rundt med en drøm om at få fingrene i en designertaske, et lækkert ur eller noget helt tredje? Og virker drømmen umulig på SU, er der måske alligevel en løsning. Danske Trendsales er vanvittig populær - stedet hvor du opretter en bruger og sælger dit mere eller mindre ubrugte tøj, sko og accessories til interesserede købere. Den Blå Avis gør det samme, blot inden for alverdens kategorier.

"Aktionshuset" Ebay er en international udgave af de populære sites, og her har du altså også mulighed for at finde dine drømme til billige penge. Sidste skud på stammen er ASOS Marketplace, der beskrives som en blanding af Trendsales og et virtuelt stormagasin. Den engelske webshop gigant har lavet en "markedsplads", hvor brugere, butikker og brands kan etablere sig som en online "butik". Også her har du gode muligheder for at gøre dine drømmekøb på budget.

Bytte-bytte hygge

Er pengene små? Mangler du det sociale aspekt af shoppingoplevelsen? Et sidste alternativ til traditionel shopping er hele bytte ideen. Yderst populært blandt universitetsstuderende piger, fordi det både er billigt (for ikke at sige næsten gratis) og hyggeligt. "Bytte-tøj-aftener" arrangeres flere gange årligt og du inviterer veninder og dine veninders veninder til en aften med sækkevis af tøj, lidt rødvin og snacks. Princippet er, at du bytter dig til nyt tøj. Og har du ikke noget at bytte med, kan du tit få lov til at købe det for meget billige penge.

Her får du i dén grad kombineret shopping med det sociale aspekt. Og der er intet i vejen for, at du tager sagen i egen hånd og arrangere den første af disse aftenener. Der vil med garanti komme flere.