Som udeboende studerende er det ikke altid, at man har de bedste midler til rådighed. Det kan være, at man studerer i en by, hvor efterspørgslen på boliger er meget stor. Dette betyder, at priserne ryger i vejret, og studieboligerne bliver dermed dyre. Her kan det være, at man må gå på kompromis med boligens beliggenhed, så man ikke bor midt i byens centrum. Ydermere kan man mindske kvadratmeterne og flytte ind på et lille kollegium eller finde en lille etværelses lejlighed. Uanset hvilken form for bolig man ender i, er det vigtigt, at man får indrettet boligen på bedste vis. I denne artikel får du 3 trips til, hvordan du indretter studieboligen.

De rette møbler til gode priser

Som studerende har man som regel ikke det største rådighedsbeløb at gøre godt med. Dog betyder det ikke, at man ikke kan indrette sin lejlighed på en superfed måde. Hvis man har tid og overskud, kan man finde fantastiske møbler på loppemarkeder og lagersalg. Her får man møblerne til en brøkdel af den oprindelige pris, og der er derfor mange penge at spare. Det kræver dog en del tålmodighed at købe møbler disse steder, da man ikke kan gå målrettet efter specifikke møbler. Vil man i stedet gerne købe de ønskede møbler med det samme, findes der en masse forskellige online webshops, som sælger møbler. Disse webshops har ofte billigere priser end butikkerne, og dette er godt for den studerendes pengepung. En god webshop er www.trademax.dk. Her kan man både købe alverdens møbler samt belysning, så man får indrettet sin bolig præcis efter sin smag.

Gør plads til et læseområde

Der bruges mange timer foran en computer eller med hovedet i en bog, når man er studerende. Derfor er det essentielt, at man får skabt plads til dette i ens bolig, så man har de bedste forudsætninger for at lære. Det er vigtigt, at man sidder godt, da man ellers kan skade sin ryg og nakke. Derudover skal der være god plads til at have bøger og eventuelle opgaver liggende, og dette betyder, at spisebordet eller skrivebordet bør tages i brug. Ydermere er det en rigtig god idé at investere i en stationær computer. Disse computere er typisk billigere end bærbare computer og giver rig mulighed for at udføre studieopgaverne på bedste vis. Har man et billede af, at en stationær PC er en stor kasse, som fylder og ser grim ud, er dette en forkert opfattelse. I dag er det muligt at få mange forskellige former og designs, som ser meget elegante ud.

Tilføj personlighed til boligen

Sidste tip i denne omgang er at tilføje personlighed til boligen. Boligindretning kan hurtigt virke tomt og upersonligt, og dette er synd, da det er et hjem, der er tale om. Personlighed kan tilføres på forskellig vis, og du kan blandt andet opsætte personlige billeder, have mange grønne planter, hyggelige lyskæder eller kreative påfund. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og med disse personlige tilføjelser vil studieboligen virkelig føles som et hjem. Dette vil være med til at skabe en bedre følelse, når man opholder sig i hjemmet. Held og lykke med indretningen!