Sommeren er over os, og det samme er sommerens festivaller. Og selv om det er hyggeligt og sjovt at drikke øl med vennerne og lytte til koncerter til langt ud på natten, så kan festivalsæsonen faktisk også være et oplagt tidspunkt at kigge dig om efter lidt studierelevant erfaring.

Vi har samlet tre oplagte steder, hvor du kan få studierelevant erfaring indenfor for eksempel formidling, ledelse eller idræt.

Bliv frivillig koordinator på en festival

Der er mange frivilligjobs på sommerens festivaller. Det er de færreste, der giver dig mere end en gratis billet til festivallen. Men rollen som koordinator kan faktisk godt pynte på dit CV.

Lige meget om du skal stå for at koordinere p-vagter eller en grillbar, så viser rollen som koordinator, at du har valgt at ligge ekstra frivillige timer, og samtidig tager ledelsesrollen alvorligt. Det gør man nemlig, hvis man også vælger at bruge sin fritid på det.

Tag for eksempel kontakt til lokale madsteder eller undervisningsinstitutioner, hvis du vil tage en tørn som koordinator eller leder. Men de forventer formentlig erfaring fra branchen eller med ledelse.

Bedst til dig der vil noget med: Ledelse, koordinering, arbejde med kultur eller frivillighed

 

Bliv frivillig på en sommerskole

Okay, det er måske ikke helt en festival, men det er som regel festligt.

Der er lige så mange forskellige sommerskoler, som der er organisationer i Danmark. Så lige meget om du er god til fribrydning, eller vil hjælpe flygtningefamilier med at lære dansk, så er der muligheder for at finde noget relevant arbejde.

En del af sommerskolerne bliver annonceret i foreninger, så hvis du ikke allerede er med i foreningen, så bliver du måske nødt til at gribe knoglen og ringe til dem. Du skal ofte forvente både at komme til at arbejde med vejledning, undervisning samt praktisk arbejde, når du er på en sommerskole.

Ofte er der mange sociale aktiviteter forbundet med sommerskoler, så det kan være en rigtig god ”ryste sammen”-oplevelse for dig og de øvrige frivillige. Og hvis du vælger en sommerskole som får støtte eller er en del af en større organisation, så kan du også se frem til lidt løn. DBU giver for eksempel 2.000,- til fodboldtrænere for den første uge. Se eksempler på sommerskoler her.

Bedst til dig der vil noget med: Undervisning, vejledning eller idræt

 

Tag på Folkemødet

Folkemødet går også under det lidet flatterende navn; DJØFstortion, og selvom det bestemt ikke er hele sandheden, så er der stadig over 1.000 foreninger og mere end 150 medier samlet på fire dage.

Det giver både mulighed for at netværke og tale sig vej til et relevant studiejob eller fuldtidsjob. Du kan også vælge at dyrke og styrke din faglighed ved at hjælpe en forening eller et medie med for eksempel events, mediedækning eller noget helt tredje.

Mange fagforeninger søger for eksempel frivillige til at hjælpe under Folkemødet, og så er du både sikret overnatning og i nogle tilfælde morgen- og aftensmad.

Start med at tjekke hvilke foreninger der gæster Folkemødet, og find dem som interesserer dig mest; du kan også tjekke Frivilligjob.dk under for eksempel events og indsamling. 

Bedst til dig der vil noget med: Events, sociale medier, lobby- eller politisk arbejde