Som studerende i en Coronatid kan det føles lidt som en forlænget ferie. Dagene flyder sammen, så du glemmer at fordybe dig i det faglige stof.

Du har måske svært ved at fastholde din motivation og er stået lidt af på at gøre dig klar før undervisning.

Men selvom du har fjernundervisning, kan du stadig være en aktiv studerende. For din egen skyld, men også for dine medstuderende og dine undervisere. Med disse gode råd, får I sammen det bedste ud af undervisningen.

Skab midlertidige rammer

For at tilpasse dig situationen kan du indrette dig efter midlertidige rammer og rutiner. Det er med til at give dig mere mentalt overskud.

  • Stå op i god tid, så du har en reel chance for at være frisk og veloplagt til undervisningen. Det giver dig den bedste start på dagen. Eventuelt kan du lave strækøvelser og bruge ekstra tid på din morgenmad.
  • Klæd dig på som du ville have gjort, hvis du skulle møde til fysisk undervisning. Prøv så vidt muligt at undgå at sidde i dit hyggetøj.
  • Opstil en fast arbejdsplads i dit hjem. I stedet for at blive liggende med computeren i sengen, er det bedre, hvis du sætter dig ved spisebordet. Det hjælper på at adskille hjem og arbejdsstation.
  • Planlæg din uge så du har et bedre overblik over moduler og lektier. På den måde kan du bedre undgå at udskyde afleveringer til sidste sekund.

Fasthold fokus og koncentration

Det er nemt at falde i staver til fjernundervisningen. En måde at afhjælpe dette, er ved at lave øvelser i pauserne. Du kan tage skridtet videre og spørge underviseren, om I i fællesskab kan lave små øvelser sammen. Der er ikke behov for mere end et par minutter til udstrækninger eller yoga-øvelser. Der findes mange aktiviteter og sjove lege, som man kan bruge henad dagen, når tålmodigheden løber op. Det gælder om at være så aktiv som muligt i timerne.

Motivér og hjælp hinanden

Man kan hurtigt føle sig alene, når al undervisning kører online. Det sætter en del begrænsninger for, hvor meget man kan følge med i undervisningen.

Mind dig selv om, at dine medstuderende sidder i samme situation som dig. Der vil derfor være flere, som du kan betro dig til. Det kan I med fordel udnytte og hjælpe hinanden, så fjernundervisningen fungerer bedre.

Fx kan udstyret sætte en stopper for indlæringen, hvis du har dårlig internetforbindelse, et ustabilt kamera eller en løs forbindelse i mikrofonen. Her kan I fx hjælpe hinanden med at sende noter, hvis I går glip af noget undervisning. På den måde kan alle følge med, så I undgår afbrydelser i undervisningen.

Det er også med til at skabe et aktivt studiemiljø, som løfter stemningen og engagementet hos både jer studerende og jeres undervisere, så I alle bevarer motivationen.

Gør det nemmere for underviseren

Du oplever sandsynligvis, at det er meget varieret, hvor nemt underviserne har det med teknikken. Her kan du som studerende, prøve at hjælpe underviseren med at gøre fjernundervisningen spændende og udbytterig.

Hvis du har mulighed for det og føler dig komfortabel med det, er det fx en stor hjælp for underviseren, hvis du har tændt for kameraet.