Ny på StuderendeOnline? Opret dig!

Soldaterlegatet

Soldaterlegatet hjælper tidligere civile og militære udsendte i internationale militære missioner, der efter en udsendelse har behov for økonomisk støtte grundet en fysisk eller psykisk skade, der er opstået under udsendelsen, samt deres efterladte.
Endelig kan Legatet etablere samarbejder, støtte eller udvikle forskningsprojekter, engagere sig i forebyggende aktiviteter eller yde anden form for støtte, der efter bestyrelsens bedømmelse gavner Legatets formål.
Gennemsnitlig uddeling:
100 td. kr. pr. år

Tidl. udsendte soldater der har pådraget en fysisk/psykisk skade m.fl.


Vi støtter

  • Alle tidligere udsendte i internationale militære missioner, der under udsendelsen har pådraget sig en fysisk og/eller psykisk skade, samt deres efterladte
  • Både udsendte soldater og civile. ’Civile’ omfatter eksempelvis læger, sygeplejersker, politifolk og tolke, som har været udsendt i internationale militære missioner på basis af en beslutning truffet i Folketinget
  • Gennem indstilling, og legatet kan som udgangpsunkt ikke søges selv. Eksempler på, hvem der kan indstille til legatet er: Forsvarets Veterancenter, fagforeninger, offentlige myndigheder, soldater og veteranhjem, chef og kolleger, familie samt venner og bekendte
  • Som udgangpunkt ikke med et beløb, men en række tilskud til nedenstående tilbud:
  • Undersøgelser og behandlinger uden for offentlig regi. Legatet bevilges til et bestemt antal timer eller et konkret beløb
  • Indskud og udstyr i en ny eller nuværende bolig efter konkret vurdering
  • Indkøb af særlige materialer, som er blevet nødvendige på grund af skade relateret til udsendelse
  • Dækning af egenbetaling på medicin, der er ordineret på recept
  • Rekreation og rehabilitering
  • Økonomisk-, juridisk- eller social-rådgivning
  • Engangsbetalinger, kontingenter m.m., der ydes her og nu ved pludselig opståede situationer med henblik på at sikre den indstilledes livssituation
  • Transport ved akut behov
  • Kurser, uddannelsesforløb og kursusmaterialer

Vi støtter IKKE

  • Udokumenterede behandlingsmetoder eller eksperimentel behandling
  • Almen anerkendelse og opmuntring (herunder julehjælp)
  • Løbende økonomisk supplement grundet lavt rådighedsbeløb
  • Afvikling af gammel gæld/allerede afholdte udgifter
  • Løsning af problemer, der ikke direkte kan relateres til en skade eller hændelse opstået i forbindelse med udsendelsen
Ansøgningsfrist:
Ukendt


Vores legater leveres i samarbejde med Legatbogen. Bemærk venligst, at Studerende Online giver IKKE rådgivning og vejledning om legatsøgning, udover informationer her på siden.

Kontakt venligst legatadministratoren Soldaterlegatet for yderligere hjælp.

Har du ændringer eller rettelser til denne legat? Brug Legatbogen til at opdatere legatet.

Opdater informationer



Tips & råd til legatsøgning

Sådan finder du legater under uddannelse
Selvom der findes mange legater, er der ofte overraskende få, der søger dem. Det skyldes ofte, at folk ikke ved, hvordan man gør, eller føler sig overvældet af processen. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få del i legatmidlerne.
Niklas Ingerslev (redigeret af redaktionen 2024)
Eksempel på ansøgning til legat i studietiden
"Jeg skriver til Dem, da jeg venligst vil ansøge om hjælp til mit videre studieforløb..." Få hjælp til at søge om legatstøtte i studietiden.
Move On Career
Eksempel på en legatansøgning til praktikophold
"Undertegnede ansøger hermed om støtte til mit praktikophold..." Få hjælp til at søge om legatstøtte til studieophold, praktikophold eller lignende.
Move On Career
Eksempel på ansøgning til legatstøtte af opgaver
Få hjælp til at søge om legatstøtte til hovedopgave, projekter og lignende - tjek eksempel på en ansøgning her!
Move On Career
Boost your study budget with grants
Despite the abundance of available grants, surprisingly few people apply for them. This is often due to a lack of knowledge or confusion about the application process. Read on to learn how you can secure grant money for your studies.
Move On Career
Legatsøgning til udlandsopholdet
Et udlandsophold på SU kan være vanskeligt, men legatsøgning er en måde at løse problemet på. Det kræver benarbejde, men griber du det rigtigt an, kan du ende med at blive forgyldt. Få 10 råd til at lave en legatansøgning som tager kegler.
Move On Career (redigeret Johanne Brams 2021)
Skriv en god legatansøgning!
Husk på, at din ansøgning kun er en blandt mange, og de som skal vurdere din ansøgning, har altså brug for hurtigt at kunne se, at netop du bør have støtte.
Move On Career
Gode råd til legatansøgningen
Hvordan skriver man en ansøgning, der kan hjælpe dig med at få fat på de eftertragtede legatpenge? Vi har talt med legatansvarlige Marianne Bigum og Christina Graversen fra Nordea-fonden om kunsten at skrive en god legatansøgning.
Niklas Ingerslev (redigeret af redaktionen 2024)
Legater hjælper studiedrømme på vej
Med et legat på 20.000 tog Rasmus ingeniørstudiet med til Polen og fik både viden og større bevidsthed om kulturforskelle med tilbage.
Sarah Piil
Legatsøgning: Husk dokumentationen!
Når du søger legater til et udlandsophold, er det vigtigt at have styr på dokumentationen. Og det kan ofte tage lang tid at få det på plads. Her er nogle nyttige tips til at hjælpe dig igennem processen.
Move On Career
Den gode ansøgning til fundraising
Fonde og puljer kan hjælpe dig med at stable dit projekt på benene. Vi giver en guide til, hvordan du kan søge penge til dine gode ideer
Lotte Mathilde Nielsen, redigeret (2024)
Jul på SU
Julegodter fylder i butikkerne, julepynt i gaderne og julemusikken på radiostationerne. December er her igen, og selv om julen mest er hygge og gode minder, så kan den også være ret dyr - også for studerende. Vi giver et par gode råd til at få SU'en til at strække.
Redaktionen, Move On Career
Tre ting at huske når du søger legater
Mange studerende, der søger legater under uddannelse, overser vigtige forhold i samspillet mellem ansøgningscyklus, finansieringsbehov og andre ansøgte fonde.
Søren Madsen, www.fundraising.how (sponsorartikel)
Forbered økonomi på højskoleopholdet
Går du og tænker på, at der skal ske noget nyt og spændende efter sommerferien? Vil du gerne udvikle dig, have nye rammer, møde seje mennesker og lære et nyt skill? Så er et højskoleophold måske lige noget for dig!
Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT