Christians interesse for at skabe og bygge noget begyndte, da han gik på gymnasiet, men han vidste ikke præcis, hvad det skulle være. Så i slutningen af universitetet underskrev han en kontrakt med McKinsey, et amerikansk managementkonsulentfirma der rådgiver virksomhedsledere.

Arbejdet hos McKinsey bød på mange spændende projekter, idét topchefer kommer til McKinsey med forventningen om en hjælp, der virkelig gør en forskel for virksomhedernes fremtidige succes. På den måde er man som del af McKinsey en medspiller i at drive diverse virksomheders agenda. “Jeg havde en håndfuld forskellige roller op gennem McKinsey-systemet. Jeg startede som fodsoldat og fik lige så stille arbejdet mig opad.”

Arbejdspladsen var rigtig god for Christian, og han syntes, det var inspirerende at møde ind til en arbejdsplads med så mange kollegaer, som var passionerede omkring at gøre et godt stykke arbejde. Derfor var det heller ikke let at træffe beslutningen om at skifte job. “Det var den vision om at bygge noget, jeg havde, inden jeg startede, [...] [der gjorde, at jeg] valgte at sige, at nu skulle det være, for ellers så var jeg bange for, at jeg ikke ville få det gjort.”

Derfor valgte Christian efter 7 år hos McKinsey at sige op og starte som selvstændig. Her stiftede han Blazar Capital, der dyrker passionen fra McKinsey-tiden med at forbedre virksomheders onlinehandel. “At arbejde med at flytte gamle, klassiske store virksomheder, fra at være mest drevne gennem deres gamle retail-netværk, til i tiltagende grad også at blive online forretninger. Det syntes jeg, var en ret spændende arbejdsplads og et spændende arbejdsområde.”

“...det at blive selvstændig [er] som en følelse af at springe ud fra en klippe, hvor man venter på, at faldskærmen skal åbne sig og så håbe på, at den gør det.”

Da Christian besluttede sig for at blive selvstændig, var han meget i tvivl, da det er en stor beslutning at sige farvel til en fast indtægt som lønmodtager. Som selvstændig er man afhængig af, at ens idé er god nok, og at man evner at føre den ud i livet, så man kan leve af den. “Jeg hørte en, der beskrev det at blive selvstændig som en følelse af at springe ud fra en klippe, hvor man venter på, at faldskærmen skal åbne sig og så håbe på, at den gør det. Heldigvis slår man sig ikke lige så meget, hvis den ikke gør det, men det er meget den følelse, man har.”

Værdien i at skabe

En del af arbejdet i Blazar Capital foregår med at skabe mange consumer brands, der kan imødekomme forbrugernes behov. “Visionen og tanken er, at vi skal bygge nogle fede brands, som en masse mennesker kommer til at elske, og som forhåbentligt er brands, der vil engagere og glæde folk i mange år.”

Christian værdsætter højt, når virksomhederne arbejder med ESG - det vil sige, at de arbejder på at imødekomme sociale mål, i stedet for udelukkende at prioritere en maksimering af profitten. “Jeg har en forkærlighed for en håndfuld af vores brands, der arbejder meget med ESG agendaen. Det er noget, som personligt fylder for mig. Så derfor ser jeg det som et klart plus, når jeg har mulighed for at gå ind i virksomheder, der for eksempel arbejder med sustainability.”

Christians dag er tæt pakket med møder og e-mails, der skal besvares. Når mørket falder på i København, har Christian tit et par telefonopkald med virksomheder i USA. “Dagene kan variere i og med, at vi er medejere af meget forskellige virksomheder [...] men det er klart koncentreret omkring et tema, der hedder at hjælpe virksomheder, som vi er medejere af.”

“Hvis du går til din arbejdsopgave i ‘løsnings-mode’, så finder du rigtig tit en løsning.”

Arbejdsmindsettet der skaber succes

Glæden ved at bygge noget og se det vokse er stadig en af de største motivationsfaktorer hos Christian. At få lov til at se udviklingen i noget, der er startet som en idé på et papir, og som på et par år udvikler sig til et firma med mange fastansatte. Denne motivation gør sig også gældende, når Christian investerer i startup virksomheder i DR-programmet ‘Løvens hule’. Det er et koncept, han meget glad for at være en del af. “At se den vækstrejse og opleve den udvikling. Det synes jeg, er enormt inspirerende.”

Christians karriereråd er et, han har oplevet andre gøre brug af, og ved hjælp af dette mindset har de haft succes i deres arbejdsliv. Hvis man går til arbejdet med en ‘can do’-indstilling, så ender man i langt de fleste tilfælde med at klare opgaverne. “Der er et citat fra Henry Ford: ‘Whether you think you can, or you think you can't – you're right.’ Det synes jeg, er rigtig fint. Det er cirka 100 år gammelt, men jeg synes stadig, det passer i dag, fordi hvis du går til din arbejdsopgave i ‘løsnings-mode’, så finder du rigtig tit en løsning.”