Din jobsøgning kan gøres både hurtig og overskuelig, hvad enten det er et studiejob, fuldtidsjob eller en praktikstilling, du søger. Move On som står bag StuderendeOnline.dk, Nyuddannet.dk, Jobbank.dk og KarriereVejviser.dk tilbyder alle de medieplatforme du har brug for i din jobsøgning.

Den rette arbejdsplads

Inden du går i gang med selve jobsøgningen, er det en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilken type arbejdsplads der passer til din personlighed og dine forventninger til det arbejde, du gerne vil lave. Det kan derfor betale sig at bruge dit eksisterende netværk eller en karrieremesse til at forhøre dig om forskellige typer arbejdspladser. På Nyuddannet.dk finder du forskellige virksomhedsprofiler, hvor du kan læse og høre om det at arbejde eksempelvis. Se flere forskellige arbejdspladser her.

Søg uopfordret

Hvis du allerede har en arbejdsplads i tankerne, så er det bare om at kontakte dem, uden at de nødvendigvis søger efter en ny medarbejder. Hvis du brænder for at komme ind i varmen, så skal de nok lytte til dig, om end de ikke nødvendigvis har mulighed for at ansætte dig. Under alle omstændigheder gør du dig selv synlig for arbejdspladsen, og det kan vise sig at give pote på længere sigt.

KarriereVejviser.dk virksomhedsprofiler finder du information om den enkelte virksomhed modtager uopfordrede ansøgninger. Læs her hvad HR-cheferne i en række større danske virksomheder siger om uopfordrede ansøgninger.

Se her hvordan du søger uopfordret.

Opslåede stillinger

Den store søgning på opslåede stillinger kan være en uoverskuelig proces, men med Move On's medier kan du lette denne proces. Alle de job der bliver slået op på de forskellige universitetsjobbanker, hvor du finder over 2500 jobopslag, praktikstillinger og graduateprogrammer. Du kan også finde job rettet mod færdiguddannede akademikere på Akademikernes Jobbank - Jobbank.dk, hvor der er over 6.000 job.

Det kan være en god idé at oprette en jobagent, som finder de stillinger, du selv efterspørger. Med en jobagent modtager du jobopslag direkte på din mail, så du slipper for at kigge en masse jobdatabaser igennem. Du kan oprette en jobagent på Nyuddannet.dk her som sender dig relevante jobs løbende.

Den gode ansøgning

Når du har fundet drømmejobbet, er det vigtigt at få skrevet en god ansøgning. Men det er ikke altid lige nemt. Det handler i høj grad om at få skrevet en ansøgning, der passer til den arbejdsplads, og den stilling, du søger. Arbejdsgiveren gennemskuer hurtigt en standardansøgning, og så ryger du nederst i bunken. Det handler om at være kreativ, hvis du vil skille dig ud fra mængden. Du kan få masser af gode råd til at skrive en god ansøgning her.

Ligeså vigtigt er det at have dit cv på plads, når du søger.

Se her, hvordan du skriver et godt CV

Udnyt de sociale medier

En velplejet LinkedIn-profil kan være vejen til dit nye job. Mange arbejdspladser anvender LinkedIn i vurderingen af, om du passer ind hos dem. De sociale medier har fået stor indflydelse i ansættelsessituationer, da arbejdspladsen hurtigt kan danne sig et billede af, hvad du er for en person, hvad du interesserer dig for og hvad du har af erfaring.

Det kan også være en god idé at tænke din facebook-profil ind i jobsøgningen. Efterhånden betragter mange arbejdspladser din facebook-profil som et mere retvisende billede af, hvem du er som person, end din LinkedIn, der hurtigt kan blive en professionel facade.

Læs her, hvordan du bruger facebook i din jobsøgning.

Jobsamtalen

Når du kommer igennem nåleøjet, og skal til jobsamtale, så er det bare om at forberede sig grundigt.

Her finder du 10 gode råd, som kan bringe dig tættere på jobbet.

Ligesom eksamensangst er nervøsitet ved jobsamtalen et problem for mange. Det kan være ekstra svært at tackle, hvis man virkelig brænder for at få den stilling, det drejer sig om. Men faktisk er det muligt at dulme noget af nervøsiteten.

Du kan læse her hvordan.