Katjiiiing - det er lønningsdag! But let’s be real. Er du en af dem, der gennemgår din lønseddel til punkt og prikke, inden du stryger ud og swiper kortet og nyder godt af, at kontoen er blevet fyldt op?

Måske ikke… Men det er der god grund til at gøre. For faktisk har hver anden dansker fejl i lønsedlen, og hvis du ikke selv opdager fejlen, hvem gør så?

Her er tre ting, du skal huske at tjekke på din lønseddel, når du får løn fra dit studiejob.

Passer lønsedlen med tallet på din konto?
Vi går nemt til værks. Det første du skal tjekke på din lønseddel er, hvad du skal have udbetalt. Måske står der, at du får 2.700 kroner i løn denne måned. Dette tal skal du sammenligne med det tal, der er gået ind på din konto, hvor du selvfølgelig skal være 2.700 kroner rigere. Stemmer disse to tal ikke overens, er der noget galt. I så fald, skal du hive fat i din chef, så I kan sætte luppen på lønsedlen og finde fejlen, så den kan rettes.

Det rigtige antal timer?
Er du ansat i et studiejob, er du højest sandsynligt timelønnet. Tracker og taster du selv dine timer ind for at modtage løn? ‘Clocker’ du ind i et computersystem, der registrerer, når du er på arbejde, eller er det din arbejdsgiver, der holder styr på dine timer?

Lige meget hvordan du holder styr på det antal timer, du har arbejdet, skal du dobbelttjekke, at lønsedlen beskriver det rigtige antal timer, du har arbejdet i lønperioden, så du bliver betalt for dem. Har du arbejdet 40 timer, skal dette fremgå af din lønseddel og lige så ganges med din timeløn.

Tip: Hold selv styr på de timer, du arbejder. Du kan med fordel skrive dem ned i en note på din telefon, så du ved præcist, hvilke dage og timer, du har arbejdet.

Husk dine tillæg
Er du en af de heldige, der får forskellige tillæg? Not bad ;-) Det kan være, at du får løntillæg, hvis du arbejder om aftenen, i weekenderne eller på helligdage. Disse tillæg kan let swipse på lønsedlen, så du skal kigge godt efter, om du er blevet lønnet korrekt for disse forskellige tillæg. Ellers kan det hurtigt koste dyrt på din lønudbetaling!

Det var det. Tre hurtige steps til hvordan du hurtigt kan dobbelttjekke, at du ikke bliver en af de mange danskere med fejl i lønsedlen. For det vil da være drønærgerligt, at du går glip af de penge, du har arbejdet hårdt for.


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.