Studierelevante job sætter gang i din karriere
Det bedste grund for at få et studierelevant job er, at det kan være guld værd for din fremtidige karriere. Næsten 20% af alle dimittenderne i job har selv fået deres nye fuldtidsjob via deres studiejob.
Men det kan også være lidt af en opgave at finde den rette stilling til lige dine kvalifikationer. Der kan være rift om de gode stillinger, og ikke alle job passer til lige præcis dine ønsker og kompetencer. Så hvad er vejen frem?
1. Find ud af dine interesser
Et job med relevans for din studieretning kan give dig mulighed for at fordybe dig i de områder, som lokkede dig ind på studiet til at starte med. Hvad synes du selv, ville være spændende at lave? Vil du være tilfreds med rutineopgaver, eller har du behov for at blive jævnligt udfordret? Dine overvejelser her vil give dig et fortrin senere i karriereforløbet - hvor du erstatter studiet med et fuldtidsjob.
2. Find ud af dine kompetencer
Hvor langt er du i dit studie, og hvor sikker er du på dine egne kompetencer inden for faget? Alle studiejob giver dig mulighed for at udvide din viden, men nogle er mere udfordrende end andre.
3. Planlæg dit job i forhold til studiet
Glem ikke, at et studiejob vil tage en del af din ledige tid i hverdagen. De fleste arbejdsgivere er fleksible i forhold til studie- og eksamensplaner, men det er godt at få planlagt dine perioder med spidsbelastning på studiet i god tid.
4. Skriv dit CV og øv dig i ansøgning
Selv om du kun søger en studiestilling, så er CV og ansøgning stadig essentielle i selve ansøgningsprocessen. Overvej, hvad der vil gøre dit CV specielt og interessant at læse i forhold til de job, du vil søge. Brug lidt tid på at tilpasse din ansøgning til de job, du søger - gør den spændende og troværdig. Brug din fagforening: Flere a-kasser og fagforeninger arrangerer relevante kurser for studerende og nyuddannede om netop dette emne.
5. Brug netværket
Selv om studiejob som regel bliver slået op forskellige steder, er der også mange stillinger, der bliver ansat via venner og bekendte. Snak med de andre studerende på studiet - de store virksomheder har ofte løbende brug for studentermedhjælpere og er ofte permanent ude med snøren. Du kan også aktivt opsøge virksomheder, der accepterer uopfordrede ansøgninger og gøre opmærksom på dig selv via et opkald eller en ansøgning.
6. Søg de rette steder
Det er ikke helt ligegyldigt, hvor du søger jobbet - der findes mange forskellige jobsites med skiftende fokus. Men du er heldigvis havnet på det rette sted. På StuderendeOnline.dk har vi fokus på studierelevante job til studerende i hele landet - husk at oprette en jobagent - så slipper du for at gøre søgearbejdet selv fremover og får de nyeste relevante opslag direkte i indbakken. Du kan oprette en agent direkte fra jobsøgningen.
7. Vær klar til jobsamtalen
En jobsamtale kan føles som en lille eksamen, men du kan heldigvis forberede dig lige så godt. Brug vores omfattende samling af råd til jobsamtalen, sæt dig ind i virksomheden og duk op positiv og veloplagt. Husk, at en jobsamtale også handler om at finde ud af, hvorvidt jobbet er noget for dig - ikke kun om du er den rette for virksomheden.
Parat til at komme i gang?
Vi har i dag 645 studierelevante job på StuderendeOnline.dk - herunder byder vi på et lille udvalg, men det er klart bedre, hvis du selv skræddersyr din søgning i jobsektionen. God jobjagt!