Lad det være sagt med det samme, der er ikke én fagforening, som kan fremhæves frem for andre. Det afhænger af, hvad du efterspørger af services, og hvilket fagområde du læser indenfor.

Fælles for alle fagforeningerne er, at de tilbyder rådgivning om karriere, løn og ansættelsesvilkår samt mulighed for at deltage i forskellige arrangementer. For at udnytte disse fordele optimalt bør du sikre dig, at din fagforening kender til arbejdsvilkårene på netop dit område. Ud over det faglige aspekt tilbyder fagforeningerne også specifikke medlemsfordele som rabatter og tilbudsordninger.

Vi sammenligner her de forskellige medlemsfordele og prisniveauet for medlemskabet i de største fagforeninger for højtuddannede, så du kan få overblik over, hvilken fagforening der passer dig.


Business Danmark

Business Danmark

Business Danmark er fagforeningen og a-kassen for specialister i salg og marketing. De tilbyder specialiserede jurister og advokater, hjælp til lønforhandling mm.

Pris: Medlemskab er gratis for studerende - læs mere om priser for a-kasse her.

Forsikring: Op til 23,5 % besparelse på privatforsikringer hos Codan privatforsikring.

Rabatter: Straksadgang til rabatportalen Visma Logbuy med rabat på fx benzinkort, sommerhuse, fitness, hotelovernatninger, tøj samt ferietilbud.

Se mere om rabatter og fordele her


Ase fagforening og a-kasse

Ase

Ase er en uafhængig a-kasse og fagforening, der er ejet af deres medlemmer. Ase er åben for alle uanset om man er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse. Ase tilbyder bl.a. billige forsikringer til deres medlemmer.

Pris: Medlemskab af fagforeningen er gratis i 6 mdr. for studerende under 30 år, og herefter koster det 74 kr. om måneden. Ase a-kasse er gratis for studerende - læs mere om a-kassen her.

Forsikring: Fordelagtige forsikringer via Tryg Forsikring.

Rabatter: Personlig lektiehjælp med dedikerede tutorer.

Se mere om rabatter og fordele her


Det Faglige Hus

Det Faglige Hus

Det Faglige Hus og a-kasse er for alle medlemmer, uanset baggrund. Det Faglige Hus er en af de gule fagforeninger - den er upolitisk og står uden for de traditionelle hovedorganisationer. Det Faglige Hus bryster sig af at være Danmarks billigste fagforening og a-kasse.

Pris: Det er gratis for studerende at være medlem af fagforeningen, medmindre du tjener mere end det maksimale dagpengeniveau.

Forsikring: Du får 15 % samlerabat på indboforsikring i kombination med to andre forsikringer gennem Det Faglige Hus Forsikring.

Rabatter: Feriehuse, forlystelsesparker, tøj, billeje, mobilabonnementer, brændstof m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


DJØF

Djøf

Djøf står for Danmarks Jurist- og Økonomiforbund, og repræsenterer derfor kandidater og studerende inden for disse fagområder, plus det samfundsvidenskabelige felt. Hos Djøf får du, ud over de traditionelle medlemsfordele som rådgivning, mulighed for at deltage i gratis workshops og faglige arrangementer. Herunder finder du en række af Djøfs attraktive rabatordninger:

Pris: Det første års medlemskab er gratis og derefter koster det 49 kr. pr. måned som studerende.

Rabatter: Saxo Ung, onlineyoga hos Yogavivo, leje af elbil fra Green Mobility, bøger fra Djøf Forlag, DJØF Forsiking m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


IDA

IDA

Ingeniørforeningen IDA, repræsenterer tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Ud over de mange rådgivningsmuligheder og fagtekniske aktiviteter IDA har, så får du også mulighed for at udnytte alle IDA's rabatordninger. Du kan se et par af dem her:

Pris: Det første års medlemskab er gratis, og derefter koster det 20 kr. pr måned at være medlem som studerende.

Rabatter: Delebiler, shopping, mobilabonnementer, streaming, rejser, IDA Forsikring m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund er primært for journalister og kommunikationsuddannede. Ud over de mange rådgivningsmuligheder, som DJ tilbyder, er der også penge at spare ved de mange rabatordninger, de tilbyder deres medlemmer. Se et udsnit af dem her:

Pris: Det koster 77 kr. pr. måned at være medlem af Dansk Journalistforbund som studerende.

Rabatter: Forsikringer, teater, musik, film, feriehuse m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


Kommunikation & Sprog

Kommunikation og Sprog

KS er en fagforening med fokus på det faglige felt inden for kommunikation og sprog. Ud over juridisk hjælp, rådgivning og job- og karrieretips, har KS også forskellige rabatordninger. Se de mest centrale her:

Pris: Det første år er gratis for dig som studerende at være medlem af KS, herefter koster det 50 kr. pr. måned.

Rabatter: Forsikring, fagbøger, bank, oplevelser m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


KRIFA

Kristelig Fagbevægelse (KRIFA)

KRIFA er ikke målrettet specifikke faggrupper som eksempelvis DM, Djøf og IDA, men har det kristne livssyn som omdrejningspunkt. Hvis du er studerende på en videregående uddannelse (SU-berettiget), kan du søge om rabat på dit medlemskab af Krifas a-kasse.

Pris: Som elev, lærling eller studerende, får du gratis medlemskab på både fagforening og a-kasse.

Rabatter: Forsikring, hotelophold, forlystelsesparker, advokathjælp m.m.

Se mere om rabatter og fordele her


Tilbud og priser er senest opgjort i 2024 men kan selvfølgelig ændre sig løbende.