Selv om du endnu er studerende, står fagforeningerne i kø for at kapre dig. Der er også visse fordele at hente ved at blive medlem, men det kan være svært at vælge. Vi giver dig her en guidet tur i fagforeningsjunglen.

Lad det være sagt med det samme, der er ikke én fagforening, som kan fremhæves frem for andre. Det afhænger af, hvad du efterspørger af services, og hvilket fagområde du læser indenfor.

Fælles for alle fagforeningerne er, at de tilbyder rådgivning om karriere, løn og ansættelsesvilkår samt mulighed for at deltage i forskellige arrangementer. For at udnytte disse fordele optimalt bør du sikre dig, at din fagforening kender til arbejdsvilkårene på netop dit område. Ud over det faglige aspekt tilbyder fagforeningerne også specifikke medlemsfordele som rabatter og tilbudsordninger.

Vi sammenligner her de forskellige medlemsfordele og prisniveauet for medlemsskabet i de største fagforeninger, så du kan få overblik over, hvilken fagforening der passer dig.

Dansk Magisterforening

Dansk Magisterforening repræsenterer primært kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Ud over de traditionelle medlemsfordele som rådgivning får du også en stribe rabatter og tilbud ved at være medlem hos DM. Du kan se et udsnit af dem herunder:

Pris: Det koster 20 kr. for et halvt år som førsteårsstuderende, og resten af din studietid koster det 22 kr. pr. måned

Gratis studie medlemskab hos MA a-kasse

Forsikring: GF Forsikring, gruppelivsforsikring, gruppeulykkesforsikring, studieforsikring med Lærestandens Brandforsikring.

Bank: Gratis studiekonto i Lån & Spar Bank med attraktive renter og betingelser, bl.a. op til 50.000 kr. i kassekredit.

Rabatter: Academic Books, Politiken, Ordbogen.com, Ræson, Dansk Cyklist Forbund, Fitness.dk, Happydays, Menucard, Arbejdermuseet, Aros kunstmuseum, Det Kongelige Teater, DOXBIO, Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli, Tycho Brahe Planetariet og meget mere.

Se flere rabatter og fordele her

Djøf

Djøf står for Danmarks Jurist- og Økonomiforbund, og repræsenterer derfor kandidater og studerende inden for disse fagområder, plus det samfundsvidenskabelige felt. Hos Djøf får du, ud over de traditionelle medlemsfordele som rådgivning, mulighed for at deltage i gratis workshops og faglige arrangementer. Herunder finder du en række af Djøfs attraktive rabatordninger:

Pris: Det koster 39 kr. pr. måned det første år, og resten af din studietid koster medlemskabet i udgangspunktet 153 kr. pr. kvartal

Forsikring: Billig indbo- (fra 75 kr. pr. måned) og ulykkesforsikring (fra 45 kr. pr. måned) gennem Codan.

Bank: Gratis studiekonto i Lån & Spar Bank med attraktive renter og betingelser, bl.a. op til 50.000 kr. i kassekredit.

Rabatter: Humac, Hotel Express Online, diverse koncerter, teater, Fitness.dk, Academic Books, bøger fra Djøf Forlag og meget mere.

Se flere rabatter og fordele her

IDA

Ingeniørforeningen IDA, repræsenterer tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Ud over de mange rådgivningsmuligheder og fagtekniske aktiviteter IDA har, så får du også mulighed for at udnytte alle IDA's rabatordninger. Du kan se et par af dem her:

Pris: Det koster 60 kr. pr. kvartal at være medlem af IDA som studerende

Forsikring: IDA tilbyder forskellige rabatordninger på forsikring til deres medlemmer alt efter medlemskabets type.

Bank: Gratis studiekonto i Lån & Spar Bank med attraktive renter og betingelser, bl.a. op til 50.000 kr. i kassekredit.

Rabatter: Fitness.dk, hoteller, delebil og mere.

Se flere rabatter og fordele her

OBS: Krifa tegner IKKE overenskomster og kan ikke tage en sag i Arbejdsretten, hvis du har en konflikt med din arbejdsgiver.

Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund er primært for journalister og kommunikationsuddannede. Ud over de mange rådgivningsmuligheder, som DJ tilbyder, er der også penge at spare ved de mange rabatordninger, de tilbyder deres medlemmer. Se et udsnit af dem her:

Pris: Det koster 77 kr. pr. måned at være medlem af Dansk Journalistforbund som studerende

Forsikring: Du får både rabat på forsikringer hos Tryg og Topdanmark.

Rabatter: Du kan få 25 procents rabat på udvalgte bøger og 20-50 procent på danske og internationale aviser. Du kan også få rabatter gennem forbrugerforeningen, ferietilbud, DOXBIO mm.
Se mere om rabatter og fordele her

Kommunikation og Sprog

KS er en fagforening med fokus på det faglige felt inden for kommunikation og sprog. Ud over juridisk hjælp, rådgivning og job- og karrieretips, har KS også forskellige rabatordninger. Se de mest centrale her:

Pris: Det første halve år er det gratis for dig som studerende at være medlem af KS, herefter koster det 37 kr. pr. måned

Forsikring: Du får rabat på forsikringer hos Tryg

Bank: Gratis studiekonto i Lån & Spar Bank med attraktive renter og betingelser, bl.a. op til 50.000 kr. i kassekredit.

Rabatter: Politiken Online, fagbøger, Sprogklubben mm.

Se flere rabatter og fordele her

Kristelig Fagbevægelse (Krifa)

Krifa er ikke målrettet specifikke faggrupper som eksempelvis DM, Djøf og IDA, men har det kristne livssyn som omdrejningspunkt. Hvis du er studerende og under 30 år, får du mulighed for at blive en del af Krifa Boost, som er oprettet særligt til unge studerende. Dette får du med Krifa Start:

Pris: Det er gratis til du fylder 30.

OBS: Krifa tegner IKKE overenskomster som de andre fagforeninger gør og kan ikke tage en sag i Arbejdsretten, hvis du har en konflikt med din arbejdsgiver.

Forsikring: Billig ulykkesforsikring, indboforsikring, rejseforsikring og bilforsikring

Find mere information her

Tilbud og priser er opgjort i 2015 men kan selvfølgelig ændre sig løbende.